Federaţia engleză a anulat cartonaşul roşu primit din greşeală de Wes Brown

(JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)

Federaţia engleză de fotbal (FA) a anulat cartonaşul roşu primit din greşeală de fundaşul Wes Brown, coechipierul portarului român Costel Pantilimon la formaţia Sunderland, informează BBC.

Brown a fost eliminat în meciul de campionat pierdut sâmbătă cu Manchester United (0-2). Arbitrul Roger East l-a eliminat din greşeală pe fundaş, reluările TV sugerând că John O'Shea este cel care l-a faultat pe Radamel Falcao. United a deschis scorul după penalty-ul obţinut de Falcao, fază la care Brown a văzut cartonaşul roşu. După incident, Roger East s-a consultat cu ceilalţi arbitri, dar aceştia nu erau bine plasaţi pentru a-l lămuri.

După ce lui Brown i-a fost anulat cartonaşul roşu, acesta nu va fi trecut în contul lui O'Shea şi amândoi vor putea juca în meciul de marţi de la Hull.

Antrenorul lui Sunderland, Gus Poyet, a lăudat "onestitatea arbitrului, onestitatea Asociaţiei Arbitrilor şi a FA şi a Premier League" pentru felul cum a fost tratată problema.

Incidentul de sâmbătă a venit la câteva ore după ce Internaţional Football Association Board (IFAB), care girează regulile jocului, a decis să amâne pentru cel puţin un an testarea tehnologiei video, deşi aceasta este susţinută de preşedintele FA, Greg Dyke.
Sunderland este pe locul 16 în Premier League, la 3 puncte de zona retrogradării.