Felii de carne de viţel cu lămâie


Felii de carne de viţel cu lămâie
Felii de carne de viţel cu lămâie (Mioara Stoica/Epoch Times România)

Carne albă sau carne roşie? Unii preferă carnea de pasăre, alţii pe cea de vită, iar alţii exclud carnea definitiv din dieta lor. Totuşi, care-i cea mai bună alegere?

O friptură din carne slabă de vită (120 g) furnizează 16% din necesarul zilnic de fier la femei şi 20% din necesarul de fier pentru bărbaţi. Carnea de vită furnizează de asemenea o doză semnificativă de vitamina D, care împiedică apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi. În cazul copiilor, 100 g carne de vită slabă asigură în jur de 20% din necesarul zilnic de vitamina D.

În carnea slabă de vită se găseşte un acid cu proprietăţi deosebite – acidul linoleic conjugat, care are rol în arderea grăsimilor şi prevenirea obezităţii. Dezavantajele apar în cazul consumului excesiv, fie că ne referim la carnea albă, fie la cea roşie.

Iată o reţetă hrănitoare şi gustoasă, extrem de simplu de pregătit. Un adevărat deliciu.

Ingrediente pentru 4 persoane:

600 de grame de pulpă de viţel tăiată în felii

1 lămâie

1 legătură de pătrunjel

2 linguri de făină albă

40 de grame de unt

sare şi piper după gust

Timp de pregătire: 10 minute

Timpul de gătit: 10 e minute

Dificultate: uşoară

Răzuiţi coaja de lămâie, tăiaţi pătrunjelul mărunt şi amestecaţi-le. Stoarceţi lămâia şi filtraţi sucul.

Acoperiţi feliile de carne de viţel cu o foaie de hârtie folosită pentru copt şi aplatizaţi-le cu un ciocan folosit pentru preparat şniţelele. Treceţi-le prin făină, după care scuturaţi-le un pic pentru a îndepărta făina în exces.

Topiţi untul întră-o tigaie largă la foc mare, întindeţi feliile de carne încercând să nu le suprapuneţi. Prăjiţi-le timp de 2 minute, întorcându-le la jumătatea timpului cu o spatulă pentru nu le înţepa.

Adăugaţi sucul de lămâie filtrat, micşoraţi flacăra la aragaz şi continuaţi prăjirea pentru alte 5 minute. Adaugaţi sare şi piper după gust, presaraţi pătrunjelul tăiat mărunt amestecat cu coaja de lămâie răzuită. Se servesc calde.

Din experienţă

Pentru o prăjire perfectă a deliciosului preparat este foarte important ca feliile de carne să nu se suprapună în tigaie. Dacă nu aveţi o tigaie destul de largă, prăjiţi-le în două rânduri, ţinându-le la cald pe cele deja prăjite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură