Felii de iepure înăbuşite, garnisite cu zmeură sau coacăze roşii

 
Felii de iepure înăbuşite, garnisite cu zmeură sau coacăze roşii.
Felii de iepure înăbuşite, garnisite cu zmeură sau coacăze roşii. (Mioara Stoica/Epoch Times România)

Iepurele are o carne slabă, dar, după cum ştim cu toţii, de cele mai multe ori metodele folosite pentru a găti carnea sunt cele care fac diferenţa, de aceea vom indica câteva trucuri pentru a vă menţine în regim light. Dar să începem cu elementele de bază: iepurele este bine să fie consumat de câteva ori pe lună, fiind foarte bogat în Omega 3, vitaminele B, E, PP, fosfor dar şi un aliat foarte valoros în combaterea şi prevenirea colesterolului şi a bolilor cardiovasculare.

Când cumpăraţi iepurele este întotdeauna bine să vă uitaţi la eticheta de pe ambalaj, pe care mai mult sau mai puţin clar, este întotdeauna indicată originea şi modul în care a fost crescut. În orice caz, ca iepurele să fie de bună calitate trebuie să aibă carnea de culoare roz, ficatul de culoare roşu aprins, rinichii trebuie să fie înconjuraţi de o porţiune de grăsime şi coapsele trebuie să fie cărnoase.

Iepurele se găteşte întotdeauna fără piele, ideal ar fi să se evite untul sau prăjeala şi să se prefere prepararea la abur şi aromat cu multe mirodenii şi plante aromatice.

Cum gătim carnea de iepure la abur, fără un aparat special

Dacă vreţi să pregătiţi carnea de iepure înăbuşită, la aburi, deşi nu aveţi un aparat special, puneţi apa într-o cratiţă mai joasă până acoperiţi cam trei centimetri din înălţimea ei, şi aşezaţi o strecurătoare pe cratiţă (apa nu ar trebui să treacă de fundul strecurătoarei). Puneţi apoi carnea de iepure (preparată conform reţetei) în strecurătoare, acoperiţi cratiţa cu un capac, şi fierbeţi apa din ea pentru aproximativ 30 de minute (pentru legume: până când legumele se înmoaie).

În ceea ce priveşte reţetele, vă indicăm una extrem de simplă: Felii de iepure înăbuşite, garnisite cu zmeură sau coacăze roşii

Ingrediente:

1-2 pulpe de iepure (valoare indicativă, depinde de numărul de persoane)

coajă de portocală

1-2 lămâi

frunze de busuioc

salată verde

ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui

oţet balsamic

sare şi piper

Tăiaţi în felii foarte fine coaja de portocală (numai partea portocalie) şi fierbeţi-le în apă clocotită pentru 1 minut. Strecuraţi-le şi uscaţi-le cu hârtie de bucătărie.

Pregătiţi pulpele de iepure: după ce le spălaţi şi le uscaţi, puneţi-le pe un fund de bucătărie şi deschideţi-le ca pentru un şniţel. Odată deschise, vărsaţi deasupra zeama de lămâie şi adăugaţi un pic de sare, frunzele de busuioc şi coaja de portocale. Înfăşuraţi-le strâns, formând un rulou, şi puneţi-le în folie de plastic pentru alimente, după care puneţi ruloul la fiert în aburi în cratiţa cu strecurătoare sau în aparatul special pentru prepararea cărnii la abur, pentru 30 de minute.

Lăsaţi carnea să se răcească, după care puneţi-o în frigider pentru 2 ore, astfel încât să devină compactă.

Salata se prepară în momentul în care este servită carnea. Preparată după gust, salata se distribuie în fiecare farfurie şi se condimentează (cu ulei de măsline, oţet şi sare).

Tăiaţi ruloul de carne de iepure în felii subţiri, aşezaţi-le deasupra salatei din farfurii şi serviţi garnisind, la plăcere, cu zmeură sau bobiţe de coacăze roşii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură