Femeia care se afla cu Nemţov în timpul asasinării acestuia este ţinută sub pază armată



Anna Duriţkaia, un fotomodel şi o actriţă ucraineană de 23 de ani, a fost martoră la asasinarea lui Boris Nemţov.
Anna Duriţkaia, un fotomodel şi o actriţă ucraineană de 23 de ani, a fost martoră la asasinarea lui Boris Nemţov. (Captură Foto)

Anna Duriţkaia, femeia care se plimba vineri noaptea alături de liderul opoziţiei ruse Boris Nemţov când acesta a fost asasinat în apropierea Kremlinului, este în prezent martoră cheie în acest caz şi se află în casa unui prieten sub pază armată, a declarat duminică avocatul ei.

Duriţkaia (fotomodel şi actriţă ucraineană în vârstă de 23 de ani), aparent a zburat din Kiev spre Moscova în cursul zilei de vineri şi Nemţov a întâlnit-o la aeroport. Cei doi au luat cina la restaurantul Bosco din Piaţa Roşie şi au decis să se îndrepte spre apartamentul lui Nemţov situat pe strada Malaia Ordinka. În timp ce se plimbau pe un pod, o maşină albă a oprit lângă ei şi un bărbat înarmat l-a împuşcat fatal pe Nemţov, susţin rapoartele media.

Avocatul domnişoarei Duriţkaia, Vadim Prokorov, a declarat duminică agenţiei de ştiri Interfax că este ţinută în siguranţă în casa unui prieten al lui Nemţov şi că nu i se permite să plece. Ea se află în contact cu un consul ucrainean şi a declarat că doreşte să se întoarcă în Ucraina, a afirmat avocatul.

Un purtător de cuvânt al Comitetului rus pentru Investigaţii a declarat duminică agenţiei Interfax că Duriţkaia este o martoră directă la asasinare şi investigatorii doresc să o interogheze în continuare.

Totuşi, Duriţkaia nu a fost capabilă să-l descrie clar pe ucigaş, să descrie modelul maşinii sau numărul plăcuţei de înmatriculare, conform site-ului de ştiri Vzglyad, care a citat o sursă implicată în investigaţie.

Şoferul unei maşini de deszăpezire, care aparent se afla la câţiva metri de scena asasinării, a declarat agenţiei de ştiri LifeNews că nu l-a văzut pe ucigaş.

După ce numele Annei Duriţkaia a fost dezvăluit presei, multe rapoarte au încercat să expună identitatea şi trecutul ei, multele dintre ele fiind negative, susţine Moscow Times.

Tabloidul Komsomolskaya Pravda a citat o sursă nedezvăluită care a afirmat că Duriţkaia s-a întâlnit cu Nemţov cu câţiva ani în urmă prin intermediul unei agenţii de VIP care aranjează ca fotomodelele să se întâlnească cu oameni de afaceri ruşi. LifeNews a citat-o pe mama domnişoarei Duriţkaia care a afirmat că fiica ei este însărcinată şi că plănuieşte să întrerupă sarcina.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe