Fernando Alonso, autorizat să concureze în Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei

Pilotul spaniol Fernando Alonso (McLaren-Honda).
Pilotul spaniol Fernando Alonso (McLaren-Honda). (Vladimir Rys / Getty Images)

Dublu campion mondial de Formula 1, pilotul spaniol Fernando Alonso (mclaren-Honda), a fost autorizat joi de medicii Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), să concureze în Marele Premiu al Malaeziei, care se va desfăşura duminică pe circuitul de la Sepang.

Pilotul în vârstă de 33 ani, a ratat prima cursă din actuala ediţie a Mondialului de Formula 1, desfăşurată pe 15 martie la Melbourne (Australia), după ce a suferit un traumatism cranian în accidentul în care a fost implicat pe 22 februarie, la Barcelona, cu ocazia testelor din presezon.

„Am lucrat din greu la condiţia mea fizică şi mă simt pregătit pentru acest week-end. Căldura din Malaysia este întotdeauna greu de suportat pentru piloţi, dar mă concentrez asupra acesteia în antrenamentele mele şi sunt pregătit pentru orice condiţii vor fi la Sepang”, a precizat spaniolul.

Pilotul iberic a zburat către Malaezia după ce a fost examinat de trei medici eminenţi ai Universităţii Cambridge, în cursul zilei de duminică, iar apoi a trecut cu bine şi de controlul oficial efectuat de medicul delegat al FIA şi medicul şef al circuitului de la Sepang, precizează Reuters.

Totodată, FIA l-a autorizat să ia startul în cursa malaeziană şi pe finlandezul Valtteri Bottas, pilotul echipei Williams, care a ratat la rândul său Marele Premiu al Australiei din cauza unor dureri de spate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport