Fifor: Dăncilă poate fi un candidat redutabil pentru Iohannis. M-a impresionat dragostea cu care a fost primită la Sulina

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a susţinut joi, la Antena 3, că preşedintele Iohannis îşi doreşte să intre în turul al doilea la prezidenţiale cu candidatul PSD şi că social-democraţii îi vor oferi acest lucru şi îşi va rezerva dreptul să câştige alegerile. Totodată, Mihai Fifor a mai declarat că Viorica Dăncilă poate fi un candidat şi un adversar redutabil pentru Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale.

„Cred că va fi o competiţie foarte dură. Cred că preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte un tur doi cu PSD. O să îi oferim acest lucru şi o să ne rezervăm dreptul să îl înfrângem. Am fost prea relaxaţi în 2014. PSD revine. A fost un duş rece, dar ca întotdeauna suntem pregătiţi de această campanie şi vă asigur că o să facem o figură cât se poate de frumoasă”, a declarat Mihai Fifor, preluat de Mediafax, la Antena 3.

Social-democratul a adăugat că „dacă mă întrebaţi pe mine nu are (profil de preşedinte Klaus Iohannis – n.r.)”.

Pe de altă parte, Fifor a apreciat că premierul Dăncilă are şanse în cursa pentru Cotroceni şi a apreciat că aceasta a dat dovadă de forţă, de verticalitate, de corectitudine şi de demnitate în faţa oricărei provocări.

Întrebat dacă Dăncilă are şanse să fie aleasă candidat la prezidenţiale, Mihai Fifor a răspuns: „Eu nu văd de ce premierul României nu ar intra într-o astfel de cursă. Este un om de partid, este un om care a demonstrat că poate conduce această organizaţie, că poate conduce un Guvern în nişte vremuri nu cele mai fericire, a dezamorsat multe conflicte, arătând că e un om nu doar puternic ci şi diplomat, este un om cald, un om aproape de oameni. (...)

Aş fi vrut să vedeţi cum a fost primită de oamenii din Sulina. Sulina la urma urmei e un orăşel. Dar căldura cu care a fost primită, dragostea cu care a fost primită, m-au impresionat. Am simţit că oamenii se raportează la Viorica Dăncilă cea de astăzi, eliberată de orice fel de presiune. Asta ne încurajează pe toţi să spunem că Viorica Dăncilă dacă îşi va dori acest lucru va fi un candidat redutabil pentru Iohannis”, a precizat Fifor, la Antena 3.

Reamintim că Viorica Dăncilă a fost şi este unul dintre cele mai controvesate personaje din PSD, acesteia reproşându-i-se obedienţa faţă de Liviu Dragnea, desele greşeli de exprimare şi gafe de protocol, discursurile acide anti-UE. După ce Liviu Dragnea a ajuns în spatele gratiilor, Dăncilă a schimbat tipul de discurs, prezentându-se drept pro-europeană şi vorbind despre neamestectul în Justiţie. Însă partidul său a făcut scut în jurul lui Tărceanu, refuzând DNA-ului permisiunea să-l urmărească penal, a numit-o Avocat al Poporului pe Renate Weber, personaj cunoscut pentru discursuri acide la adresa instituţiilor UE, a dat o controversată OUG pe Codul Administrativ etc. Rămâne de văzut ce va face partidul sub bagheta Vioricăi Dăncilă în privinta respectării recomandărilor GRECO. Până acum, liderii PSD au spus un NU hotărât desfiiţării Secţiei Speciale pentru investigarea magistraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne