Fifor îl atacă pe preşedinte: Au trecut 5 ani degeaba. NIMIC e titlul raportului dvs. de activitate!

Mihai Fifor (Ministrul Apararii Nationale),
Mihai Fifor (Ministrul Apararii Nationale), (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD a reacţionat dur, prin vocea purtătorului său de cuvânt Mihai Fifor, după atacul lansat miercuri de preşedintele Klaus Iohannis la adresa actualei guvernări, argumentând că afirmaţiile venite de la Cotroceni sunt "pur demagogice" şi "demonstrează carenţele" şefului statului în domeniul economic. Mai mult, social-democraţii susţin că "preşedintele se plasează în totală contradicţie cu realitatea şi chiar cu propriile sale acuzaţii".

"Susţineţi că economia este în dezastru, în condiţiile în care, chiar pe primul trimestru din 2019, România a fost pe locul doi în Uniunea Europeană la creşterea economică. Spuneţi că am avut creştere pe consum, adică pe faptul că românii au avut mai mulţi bani să cumpere mai multe bunuri şi servicii. Dar în acelaşi timp acuzaţi că în ciuda majorărilor de pensii şi salarii românii pot cumpăra mai puţin decât înainte, pentru că veniturile lor ar fi fost lovite de inflaţie. Hotărâţi-vă, domnule preşedinte! Ori majorările s-au topit în inflaţie şi atunci nu creştem pe consum, ori creştem pe consum iar atunci puterea de cumpărare a românilor a crescut în Guvernarea PSD", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Totodată, Mihai Fifor a afirmat că, deşi se arată preocupat de inflaţie, preşedintele Iohannis cere abrogarea OUG 114, care prevede plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică, două din principalele cauze ale inflaţiei de anul trecut. Senatorul PSD a pretins că preşedintele este contrazis de realitate şi în ceea ce priveşte acuzaţiile acestuia că măsurile PSD ar fi afectat mediul de afaceri.

"Atacaţi fără nicio bază Guvernul că ar fi afectat mediul de afaceri, în condiţiile în care, în 2018, multe companii din România au raportat cele mai mari profituri din toate timpurile, începând de la industria auto, sectorul bancar şi până la domeniul energiei sau al comerţului cu amănuntul. Cum au fost afectaţi investitorii străini dacă, în guvernarea noastră media anuală a investiţiilor străine directe a fost de 5 miliarde euro, adică dublă faţă de perioada guvernării PNL, când media anuală a investiţiilor străine directe a fost de doar 2,4 miliarde?", a mai afirmat Mihai Fifor.

Purtătorul de cuvânt al PSD i-a mai solicitat preşedintelui să nu mai facă "afirmaţii mincinoase" în ceea ce priveşte "creşterea pe datorie" a economiei.

"Îi solicităm preşedintelui Iohannis să nu-i mai mintă pe români! Economia naţională nu creşte pe datorie! Încetaţi cu această minciună, domnule preşedinte! Datoria guvernamentală a scăzut în cei doi ani şi jumătate de guvernare PSD de la 37,3% din PIB în 2016 la numai 34,9% din PIB în primul trimestru al acestui an. Iar dacă excludem rezerva financiară din Trezorerie, România are a patra cea mai mică datorie guvernamentală în PIB din Uniunea Europeană. Deci, nu mai minţiţi domnule preşedinte!", a subliniat Fifor, care pretinde că inclusiv în ceea ce priveşte cheltuielile cu dobânzile aferente datoriei guvernamentale au scăzut semnificativ în guvernarea PSD.

"Domnule preşedinte, faceţi comparaţia cu Guvernul dvs.! Astăzi România plăteşte dobânzi cu 200 de milioane lei mai mici comparativ cu Guvernul Cioloş pe care l-aţi girat personal. Iar raportat la PIB, în 2018, am avut cel mai scăzut nivel al cheltuielilor cu dobânzile din ultimii 10 ani!", a transmis Mihai Fifor, care i-a cerut preşedintelui ca "în loc să îi acuze pe alţii, să îşi prezinte propriul raport de activitate după cei aproape 5 ani de mandat".

"Nu aţi făcut nimic pentru români. Nu aveţi niciun proiect notabil pentru România. Au trecut 5 ani degeaba. NIMIC este titlul raportului dvs. de activitate!", a concluzionat liderul PSD.

Reamintim că, prezent la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, preşedintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac dur la adresa guvernării PSD-ALDE, pe care o acuză că împinge o ţară întreagă spre prăpastie prin modul iresponsabil în care exercită puterea.

"În economie, măsurile greşite sau falsele priorităţi lasă urme adânci pentru mai mulţi ani. Tocmai de aceea România are nevoie, poate mai mult decât oricând, să revină la realism şi la dialog fundamentat, la echilibru şi responsabilitate în privinţa deciziilor de politică economică. În afaceri, ca şi în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate.

Am văzut cu toţii deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiţii în şcoli, investiţii în spitale, dar, în fapt, au rămas doar promisiuni. În schimb, nu există în acest program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislaţia fiscală care, putem să spunem elegant, au afectat economia, sau, putem chiar să spunem, care v-au dat peste cap planurile de afaceri.

Şi dacă vorbesc de sutele de modificări, nu este o chestiune aşa simbolică. Codul fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut. Este o contraperformanţă rarisimă şi sunt convins că aţi avut foarte mult de lucru să rămâneţi updated", a declarat Iohannis în faţa reprezentanţilor mediului de afaceri.

Declaraţiile integrale ale preşedintelui aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne