Filip va participa la învestirea noului preşedinte al Ucrainei. Leancă: Sper că Zelenski nu se va angaja în dialog cu Dodon

Un Guvern proeuropean al R. Moldova va înţelege că Ucraina pe anumite segmente e chiar mai importantă decât Rusia: pe energetic şi pe piaţa de desfacere, dar în mod special pentru conflictul transnistrean, afirmă Iurie Leancă.
Iurie Leancă (PPE din Moldova)
Iurie Leancă (PPE din Moldova) (Florin Chirilă/Epoch Times)

Premierul moldovean în exerciţiu, Pavel Filip, va participa la ceremenoia de învestire în funcţie a lui Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, care va avea loc luni, 20 mai, relatează presa ucraineană.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, fostul premier al R. Moldova, Iurie Leancă, a ţinut să-şi exprime speranţa că Zelenski va continua politica lui Poroşenko de neangajare a lui Dodon într-un dialog. „Îată va avea un interlocutor în persoana primului ministru, şi aşa o să se dezvolte relaţia noastră.”

„Atâta timp cât Dodon este anti-ucrainean, prin tot ce a spus despre Crimeea şi nu am văzut să-şi schimbe poziţia, astfel fiind şi anti-Republica Moldova, fiindcă dacă acolo tu recunoşti dreptul altui stat de a interveni militar, înseamnă că şi intervenţia din ‘92 şi perpetuarea ei tot e legitimă din punctul acesta de vedere”, a adăugat fostul premier şi actualul candidat la un mandat în Parlamentul European, pe lista partidului Pro România.

În concluzie, Iurie Leancă a notat că un Guvern moldovean proeuropean va înţelege că Ucraina pe mai multe segmente e chiar mai importantă decât Federaţia Rusă: şi pe energetic, şi pe piaţa de desfacere, dar în mod special pentru tot ce înseamnă conflictul transnistrean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe