Filmul "Back to the future" revine pe marile ecrane, după 30 de ani

Michael J. Fox (Marty McFly) şi Christopher Lloyd (Dr. Emmett ”Doc” Brown) în filmul ”Back to the Future” (1985).
Michael J. Fox (Marty McFly) şi Christopher Lloyd (Dr. Emmett ”Doc” Brown) în filmul ”Back to the Future” (1985). (screenshot/youtube.com)

Aventurile lui Marty McFly şi Doc Brown în maşina timpului vor reveni pe ecrane după 30 de ani, pe 21 octombrie, iar ziua nu a fost aleasă întâmplător, potrivit informaţiei oferite de ''Cultura Ocio''.

Pe 3 iulie a avut loc aniversarea trilogiei "Back to the future" (Înapoi în viitor), care va fi lansată în format Blu-ray. În cadrul conferinţei de presă în care a fost anunţată lansarea trilogiei, Slashfilm a menţionat că cele 3 pelicule ''Înapoi în viitor'' (1985), "Înapoi în viitor II'' (1989) şi ''Înapoi în viitor III'' (1990) vor fi proiectate în cinematografele americane, care nu au fost însă specificate.

Trilogia va fi lansată pe 21 octombrie 2015, zi în care Marty McFly şi Doc Brown călătoresc în viitor în Partea a II-a filmului (1989). În principiu, doar filmul original (1985) - devenit un clasic al cinematografiei anilor '80 - va reveni în sălile cinematografelor pentru a marca cea de-a 30-a aniversare, dar în final toate cele 3 filme produse de Robert Zemeckis vor putea fi văzute pe ecrane.

Un ''remake'' nedorit

Succesul înregistrat de ''Back to the future'' (1985) a pavat calea producerii trilogiei, aceste pelicule fiind nominalizate la Oscar, câştigând, în final, premiul pentru cel mai bun mixaj sonor. Pe tema acestei trilogii s-au creat, de asemenea, mai multe filme de animaţie.

În ciuda acestui succes şi a tendinţei actuale a Hollywood-ului de ''a resuscita'' filmele cele mai rentabile, nu este încă sigur dacă se va putea realiza un ''remake'' al filmului ''Back to the future''.

Conform contractului original semnat de regizorul Robert Zemeckis şi co-scenaristul Bob Gale cu Universal Pictures şi Studioul Amblin în 1984, aceştia deţin drepturile de ecranizare a celor 3 filme, regizorul declarând că atât timp cât amândoi sunt în viaţă, nu va exista un ''remake'' al filmului.

Aşa că nu ne rămâne decât să aşteptăm clarificarea acestor probleme ce ţin de un contract şi de dorinţa celor doi producători.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.