Firea: Au fost 10 voturi pentru ca Dragnea să facă pasul în lateral/La CEx nu s-a votat decât un punct din scrisoarea noastră

Cea mai vocală contestatară a lui liviu Dragnea, Gabriela Firea susţine că nici ea nici colegii ei nu vor face nimic pentru dărâmarea Guvernului. Pe de altă parte, Firea a scăpat din nou săgeţi spre Dragnea.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirilă / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Ieşită înfrântă dintr-un CEx unde n-a reuşit să obţină demisia lui Liviu Dragnea, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a ţinut să declare că din lunga scrisoare a sa şi a colegilor săi nu s-a supus la vot decât o propunere din cele 20 de îmbunatăţire a activităţii partidului, respectiv demiterea lui Liviu Dragnea.

Totodată, deşi învinsă, Firea a mai vrut să acrediteze ideea că scrisoarea semnată de ea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, deşi nu a dus la demiterea lui Dragnea a fost de mare ajutor partidului.

"S-au spus foarte multe lucruri, şi de o parte şi de celaltă, au fost opinii pro şi contra demersului nostru (scrisoare nr.). Primul câştig al acestei şedinţe a fost că a fost primul CEx în care s-au dezbătut cu multă sinceritate toate problemele care ne frământă, nu a mai avut nimeni acea timorare pe care o avea până acum. (...) La finalul discuţiilor de peste 8 ore, dl preşedinte Dragnea a supus votului doar un punct din declaraţia noastră comună din cele 20 pe diferite domenii, doar referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu ca preşedinte. Au fost 10 voturi să facă un pas lateral din managementul PSD, 39 de voturi să continue şi o abţinere.

De asemenea, s-a cerut excluderea mea din PSD de către dl primar de la sectorul 5, fapt care nu a fost supus aprobării, la intervenţia dlui Dragnea şi a dnei Dăncilă care nu au considerat oportun să fie supus acest lucru la dezbatere şi vot", a declarat Firea.

Pe de altă parte, Firea a ţinut să precizeze că atât ea cât şi restul semnatarilor scrisorii în care se cere demisia lui Dragnea, susţin funcţionarea coaliţiei majoritare şi nu vor periclita sub nicio formă buna funcţionare a Guvernului Dăncilă.

"Susţinem în totalitate funcţionarea la parametri maximi a coaliţiei majoritare în Parlament PSD-ALDE. De asemenea, susţinem Guvernul condus de doamna Viorica Dăncilă şi nu vom contribui cu nimic, nu vom periclita sub nicio formă buna funcţionare a activităţii Guvernului. Nu suntem noi cei care vom duce la dărâmarea Guvernului PSD-ALDE", a precizat Firea.

Vă invităm să urmăriţi aici materialul video.