Firea îl ameninţă cu instanţa pe Buşoi. Miza, proiecte de peste un miliard de lei

Gabriela Firea l-a ameninţat cu procese pe liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, în cazul în care consilierii liberali nu vor vota trecerea în gestiunea unor firme conduse de apropiaţi ai săi a unui patrimoniu al capitalei inventariat la un total de 1,14 miliarde de lei.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a ameninţat, în deschiderea şedinţei de Consiliu General de joi, că îl va da în judecată pe Cristian Buşoi, în cazul în care consilierii generali din opoziţie nu votează delegarea unei părţi din patrimoniul municipalităţii către societăţile comerciale ale Primăriei. În pofida ameninţării primarului, proiectele nu au fost votate de către Opoziţie, relatează Hotnews.

”Astăzi am redactat deja cererea de chemare în judecată a domnului europarlamentar Cristian Buşoi, preşedinte PNL Bucureşti, pe care noi îl considerăm autorul moral al blocajului proiectelor benefice pentru cetăţenii din Bucureşti. Dacă nici astăzi aceste proiecte nu sunt votate, mâine dimineaţă noi depunem această cerere de chemare în judecată”, a declarat Firea.

”Fac apel la toate instituţiile de cercetare şi anchetă ale statului şi le transmit rugămintea de a trimite misiuni de control la toate cele 22 de societăţi municipale pentru a spulbera o dată pentru totdeauna aceste informaţii apărute în spaţiul public. Vom pune la dispoziţie tarifele practicate de societăţile comerciale, nu informaţiile toxice răspândite în spaţiul public”, a mai declarat primarul.

Cele trei proiecte de hotărâre pe care le dorea votate Firea sunt:

”- proiect de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor şi tarifele serviciului la contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi/sau domeniului privat al municipiului Bucureşti către Compania Municipală Parking Bucureşti S.A. Compania ar urma să primească în administrare locurile de parcare gestionate de Primăria Capitalei.

- proiect de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor şi tarifele serviciului la contractul de delegare a serviciilor de construire, modernizare, reparare şi întreţinere a arterelor de circulaţie, podurilor, viaductelor, pasajelor rutiere şi pietonale subterane şi supraterane şi a lucrărilor de artă din compoziţia acestora, din municipiul Bucureşti, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban către Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti S.A. Compania ar urma să primească în administrare 776 de străzi, poduri, pasaje.

- proiect de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor şi tarifele serviciului la contractul de delegare a gestiunii activităţilor privind organizarea şi optimizarea circulaţiei rutiere şi pietonale, instalarea, întreţinerea şi funcţionarea sistemelor de semnalizare şi dirijare a circulaţiei urbane, în scopul asigurării siguranţei traficului şi pentru fluidizarea acestuia în municipiul Bucureşti către Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A. În grijă companiei ar urma să fie alocate 324 de intersecţii semaforizate şi ansambluri rutiere."

Fiindcă este vorba despre proiecte privind patrimoniul municipalităţii, acestea au nevoie de votul a două treimi dintre consilieri, astfel că dacă nu votează PNL sau USR acestea nu vor fi aprobate. USR a anunţat deja că nu va vota proiectele.

Potrivit USR, dacă aceste proiecte vor trece, practic cele 3 companii vor primi terenuri şi clădiri în valoare totală de 21.207.456, aproximativ 4.560.000 euro.

"De asemenea, vor primi în gestiune, parcări, intersecţii rutiere şi ansambluri rutiere, străzi, poduri şi pasaje, inventariate la un total de 1,14 miliarde de lei, aproximativ 246,8 milioane de euro. Directorul Companiei de Parking a Primăriei Capitalei este Niculae Constantin, fost administrator public al oraşului Voluntari, coleg de facultate cu soţul Gabrielei Firea. Directorul Companiei de Management al Traficului este Mădălina Şerban, cu experienţă în achiziţii, dar fără experienţă relevantă de management. Mădălina Şerban a lucrat la Romelectro S.A., societate despre care presa a scris că ar fi deţinută de oameni conexaţi cu Dan Ioan Popescu, fost ministru PSD al Economiei. Directorul Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti S.A este Petre Foamete, care până acum a fost asociat unic şi administrator al societăţii SC Multi Star Impex SRL. Firma condusă până în acest an de Foamete a avut în ultimii doi ani doar doi salariaţi şi o cifră de afaceri de sub 100.000 lei”, se arată într-un comunicat emis de USR.

Reacţia lui Buşoi

"Faptul că dna Firea mă dă în judecată arată cam cât de tare ar vrea administraţia PSD din Bucureşti să închidă gura PNL şi Opoziţiei în general, ca să nu se mai vadă că dna Firea dă în gropi cu Bucureştiul, fix cum dă Guvernul Dragnea - Dăncilă în gropi cu guvernarea.

PNL face o Opoziţie corectă în Bucureşti şi au fost multe proiecte pe care le-am susţinut. Vom susţine tot ce este necesar pentru Capitală, dar companiile municipalităţii trebuie să fie transparente şi să dea socoteală pentru ce fac, nu ca acum când puzderia de şefuleţi ţin sub lacăt toate informaţiile şi despre buget şi despre achiziţii şi despre strategie, iar dacă presa vrea să afle cine, pe ce cheltuie banii în aceste companii este primită cu bodyguarzii.

Doamna Firea nu face nimic de doi ani de când este la conducerea Bucureştiului; doar vorbe şi promisiuni şi, mai nou, strigă ca din gură de şarpe că nu o lasă PNL să astupe gropile sau să fluidizeze traficul, să dezvolte infrastructura sau să repare reţeaua de termoficare din Capitală.

Dna Firea crede că dacă ne hărţuieşte pe mine şi PNL prin instanţe, nu o să se mai vadă: dezastrul din traficul din Capitală, gropile în care bucureştenii au început din nou să-şi rupă maşinile, după ani de zile în care această problemă dispăruse, toată galeria de politruci cu care PSD a umplut administraţia Capitalei şi care nu fac nimic, toate proiectele pe care administraţia PSD le tergiversează de doi ani de zile.

Să fie clar: cât timp nu se aduc argumente clare despre cum ar aduce beneficii bucureştenilor aceste companii şi cât timp activitatea lor nu va fi transparentă, PNL Bucureşti nu va putea să accepte cheltuirea banilor bucureştenilor de către aceste companii", transmite Buşoi, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne