Firea: Îmi doresc ca Dragnea să fie premier în 2017. E cel mai îndreptăţit

Liviu Dragnea va coordona guvernarea din punct de vedere politic şi poartă întreaga responsabilitate în acest sens, a explicat primăriţa Gabriela Firea, care şi-a exprimat dorinţa ca, în 2017, liderul PSD să ocupe direct funcţia de premier.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Persoana cea mai îndreptăţită să fie prim-ministru al României în urma alegerilor parlamentare este în continuare preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al social-democraţilor.

"Am sperat până în ultima clipă şi încă mai sperăm (cred că nu e totul pierdut pentru perioada următoare dacă suntem sănătoşi şi liberi), că persoana cea mai îndreptăţită care trebuie să fie prim-ministru este preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Nu e vorba că afirmăm noi, cei de la PSD, cei care ştim ce a făcut domnul Liviu Dragnea în fiecare zi, şi în precampanie şi în campanie, cât de mult s-a implicat, cât de mult a muncit, cât de responsabil a adus la aceeaşi masă cei mai importanţi specialişti pe toate domeniile şi a discutat personal cu dumnealor, nu prin consilieri, şi au realizat acest program de guvernare pe care românii l-au votat cu un scor istoric, că persoana care merită cel mai mult acest lucru va fi Liviu Dragnea", a precizat Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa Capitalei a subliniat că persoana cea mai îndreptăţită să fie prim-ministru al României este în continuare Liviu Dragnea. "Are toată credibilitatea necesară în acest moment, are şi popularitatea, are votul românilor şi este cel care a realizat programul de guvernare pe care îl vom aplica în perioada următoare".

"Faptul că din cauza unei condamnări nedrepte şi a unei legi neconstituţionale [referire la legea care le interzice condamnaţilor penal să ocupe funcţii în Guvern - n.r.], domnul Dragnea nu a putut să se propună la consultări pe domnia sa cum era legitim şi a trebuit să formuleze o altă propunere date fiind explicaţiile şi luările de poziţie publice ale preşedintelui României, ne pune într-o situaţie să fim trişti, dar să nu dezamăgim.

Suntem acum într-o etapă în care propunerea preşedintelui PSD este doamna Sevil Shhaideh, un profesionist desăvârşit. Îmi doresc foarte mult ca în cei patru ani să fie prim-ministru, pentru că îi ştiu puterea de muncă, îi ştiu capacitatea de manager, ştiu că s-a implicat şi sufleteşte şi personal şi emoţional şi a muncit cel mai mult dintre noi. Îmi doresc ca în 2017 să fie premier", a afirmat Firea.

În acelaşi timp, primăriţa a atras atenţia că Dragnea va coordona guvernarea din punct de vedere politic şi poartă întreaga responsabilitate în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne