Firea, "prea calificată" pentru Bucureşti. Aşa că, să plece! - Protest la Primăria Capitalei

Înfiinţarea a 30 de SRL-uri subordonate Primăriei Capitalei, pentru ca banul public să nu scape cumva nevămuit, ornamente nefuncţionale de Paşte în valoare de 150.000 de euro, haos în trafic, sunt doar câteva dintre argumentele pentru care cetăţenii cer plecarea Gabrielei Firea.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Pe Facebook se anunţă un inedit protest pentru plecarea Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei. Convocat de comunitatea #Insistăm - grup înfiinţat de protestatarii anti-OUG 13 din Piaţa Victoriei - evenimentul se doreşte a fi un "pamflet" stradal la adresa primăriţei, pe care cetăţenii o doresc demisionată.

Cei ce doresc să ia parte la protest (convocat, coincidenţă, chiar în ziua în care la Primărie a ieşit un scandal monstru, după ce cetăţenii s-au trezit că li se interzice accesul la şedinţa Consiliului General) sunt invitaţi să vină în faţa instituţiei conduse de Firea, vineri, începând cu ora 18.00. Protestul este intitulat (ceea ce spune mult despre părerea pe care o au organizatorii despre primăriţă) "Vrem Preşedinte decât în toată Firea, care este!"

"Lume, lume! Pe 5 iunie am cinstit un an de când Gabriela Firea a împlinit visul de aur al pandelelor: căsătoria cu Primăria Capitalei!

Firea nu numai că a îndeplinit tot ce ne-a promis în campania sa seculară pentru Primărie, dar Voluntar ne-a dăruit şi noi culmi ale progresului şi civilizaţiei (vezi listă de mai jos), aşa că acum nu mai este nimic de rezolvat în Bucureşti.

De aceea, considerăm că este mult prea calificată pentru conducerea oraşului şi-i propunem să facă un pas mic pentru om, dar mare pentru omenire! Şi anume să fie lider luminat şi înţelept al întregii ţări, iar ca să-şi pregătească această misiune să renunţe chiar de mâine a-şi mai pierde timpul la primărie, că oricum nu mai are nimic de făcut!

Venim dar cu mic, cu mare, cu căţel plătit, cu purcel, mâine, 9 iunie, în faţa Primăriei Capitalei, începând cu orele 18:00, spre a-i susţine candidatura la Preşedinţie acestei adevărate Ocrotitoare a Bucureştilor, sub devize precum: „Primar luminat, te vrem şef de stat!” sau „Preşedintele Marii Uniri: Bucureşti cu Voluntari!” Creaţiile proprii scrise şi orale sunt binevenite, daţi-vă frâu liber imaginaţiei întru slăvirea Liderei Maxime!' ", scriu, pe Facebook, protestatarii.

Protestatarii trec în revistă "realizările" care o fac pe Firea să fie prea "calificată" pentru Bucureşti:

"Ornamente de Paşte de 150 000 de euro, nefuncţionale; Un concert O-zone, la care au participat 800 de persoane, pentru 400.000 euro; Un ambuteiaj de 16 km, din Bucureşti până pe DN1, în încercarea de a crea bandă unică pentru autobuze; Lansarea programului ''Cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă gradină''; Lansarea unui sondaj care să stabilească dacă o hotărâre judecătorească definitivă se aplică sau nu în privinţa demolării unei construcţii ilegale (Cathedral Plaza); Înfiinţarea a 30 de SRL-uri subordonate Primăriei Capitalei, pentru ca banul public să nu scape cumva nevămuit.

Ce a făurit bonus Firea:

- Noi parcări;
- A extins numărul intersecţiilor incluse în Sistemul de Management al Traficului;
- A eficientizat sistemului de circulaţie din zonă centrală;
- A eficientizarea programului de transport în comun prin achiziţionarea unor noi autobuze, troleibuze, tramvaie, dar şi prin crearea unei benzi unice destinată transportului în comun;
- A renovat şcolile, spitalele şi a clădirile istorice. Nu mai există nici un tavan şubred!
- A construit grădiniţe cu program prelungit;
- A desfiinţat construcţiile ilegale de pe spaţiile verzi;
- A reconvertit în hub-uri culturale fostele spaţii industriale;
- A fondat hub-uri antreprenoriale pentru tineri;
- A înfiinţat Departamentul de Patrulare Permanentă în cadrul Poliţiei Locale pentru asigurarea supravegherii în zonele cu un înalt grad de insecuritate urbană, deşi prin grija sa nici nu mai există asemenea zone."