Firea, pusă pe cheltuieli. 3, 3 milioane de euro pentru servicii de cadastru

Primăria Municipiului Bucureşti caută o firmă căreia să-i încredinţeze un contract de milioane de euro pentru servicii cadastrale necesare intabulării imobilelor din patrimoniul său.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Primăria Capitalei intenţionează să dea peste 3, 3 milioane de euro (fără TVA) pentru achiziţia de servicii de cadastru şi înscriere în cartea funciară a imobilelor (teren cu sau fără construcţie) aflate în patrimoniul său. Licitaţia pe SEAP vizează încheierea unui acord cadru cu un singur agent economic pentru o perioadă de 4 ani iar finanţarea se va face din fonduri publice, relatează Hotnews.

"În patrimoniul municipiului Bucureşti se află în prezent un număr mare de terenuri şi construcţii (în contractul cadru desfăşurat în perioada 2013-2016 fusese estimat volumul lucrărilor la circa 7.140 mii metri pătraţi terenuri în circa 1950 amplasamente precum şi 1897,5 mii metri pătraţi suprafaţa desfăşurată în circa 3300 de imobile cu diverse funcţionalităţi - sedii de instituţii, unităţi de învăţământ, spitale, biblioteci, teatre, locuinţe sociale etc.) numărul acestora putându-se modifica pe parcursul derulării contractului. Prin acordul cadru care face obiectul prezentei documentaţii de achiziţie, PMB urmăreşte să asigure serviciile cadastrale necesare pentru intabularea imobilelor din patrimoniul său care încă nu au fost înscrise în cartea funciară", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

Ofertantul care va câştigă acest acord cadru va încheia ulterior cu Primăria Capitalei patru contracte subsecvente în cei 4 ani, fără a fi reluată competiţia în SEAP.

Din punct de vedre al condiţiilor de participare la licitaţie, ofertanţii interesaţi trebuie să aibă o cifră de afaceri medie anuală pe ultimii 3 (trei) ani (2016, 2015, 2014) de minim 4.532.202 de lei. De asemenea, firmele care se vor înscrie vor trebui să-şi demonstreze disponibilitatea de a susţine financiar contractul subsecvent printr-un acces la resurse în valoare de 1.133.050 lei, pentru o perioadă de 3 luni.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne