Firea vrea concurs pentru "cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă curte!". Reacţii pe măsură!

Primăriţa Gabriela Firea le propune bucureştenilor un concurs pentru cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă curte, cetăţenii fiind invitaţi să îşi înfrumuseţeze clădirile şi să întreţină spaţiile verzi.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

După ce a împodobit Capitala cu iepuraşi şi floricele spânzurate între stâlpii de iluminat, Gabriela Firea vine cu o nouă iniţiativă care, de data aceasta, îi va implica şi pe cetăţeni: organizarea unui concurs cu tema "Cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă curte".

"Ne dorim cât mai multe clădiri curate, împodobite cu flori şi plante decorative la ferestre, cu spaţii verzi aranjate, pomi îngrijiţi. Am vrut să oferim şi un mic exemplu, de aceea, am împodobit cu jardiniere cu flori balconul principal al clădirii Primăriei, situat pe faţada dinspre Cişmigiu.

Sperăm să ni se alăture cât mai mulţi bucureşteni, în acest demers, în urma căruia vom avea nu doar un oraş mai frumos, ci şi mai verde, mai sănătos. Mai mult, într-una din şedinţele viitoare ale Consiliului General, vom veni şi cu o propunere de stimulente financiare, respectiv reduceri la taxele şi impozitele locale, pentru cei care contribuie la aspectul plăcut şi ecologic al clădirilor din Bucureşti", a transmis Firea, într-un comunicat citat de ziare.com.

Ulterior, în cadrul şedinţei CGMB de marţi, Firea a precizat că premiile ar putea consta în bani sau obiecte de grădinărit.

Firea a mai declarat că îmbunatăţirea aspectului urbanistic şi a condiţiilor de habitat reprezintă o preocupare permanentă a Primăriei şi că, tocmai de aceea, trebuie să se promoveze în rândul cetăţeniilor conceptul de implicare ecologică şi civică, individuală şi colectivă, implicare ce "poate fi cheia schimbării la faţă a oraşului".

Imediat după aprobarea acestei hotărâri de către Consiliul General, vom alcătui o comisie care va întocmi regulamentul concursului, categoriile, precum şi nivelul premiilor", a adăugat primarul general.

Evident, iniţiativa primarului a stârnit sumedenie de comentarii în mediul online.

Tot stau şi mă gândesc cum trebuie să arate "cel mai frumos balcon" (nu în sensul argotic) în Bucureşti ca să ia premiul de la Firea.

Vorbim de un oraş cu probabil aproape un milion de balcoane de toate felurile, multe închise cu termopan, altele cu gratii de fier forjat, altele pur si simplu decoltate din construcţie, unele cu cactuşi şi muşcate, altele cu nădragi şi maieuri fluturând în briza Bărăganului. Care să fie cel mai frumos dintre astea? Sau ce ornamente să-i mai adaugi ca să o impresioneze pe doamna primar? Un peşte de sticlă? Un şirag de mileuri? Nişte ii atârnate în cleştişori de lemn pe frânghie? Sau poate un iepure mare cu ochi bulbucaţi...

Nu vă bateţi capul cu răspunsul. Vindeţi tot şi mutaţi-vă-n Cluj, probabil, în câţiva ani, cea mai occidentală aşezare din România, nu doar ca decenţă urbanistică, ci şi ca oportunităţi de dezvoltare şi carieră. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu de alta, dar cu un balcon frumos din Bucureşti, la un moment dat, n-o să poţi cumpăra decât o fereastră de mansardă în Cluj", scrie, pe Facebook, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Eu în locul vostru n-aş mai freca febeul, m-aş duce repede să pun o răpire din serai cu ciucuri aurii în geam, să trec măcar de preselecţie", sugerează un alt cetăţean.

"Nici nu ne-a lăsat bine să ne obişnuim cu ideea iepurilor din David Lynch cosmetizaţi la Vaslui cu ocazia Paştelui, că acum ne trosneşte cu concursul suprarealism de voluntari la balcoanele bucureştenilor. Somebody needs to stop this lady!", scrie un alt cetăţean.