"Firescul", în viziunea PSD. Daea, caz-şcoală în materie de "nepotism"

Parte din banii plătiţi de români la greu încercatul buget de stat ajung sub formă de salarii la fiicele, fiii, soţii şi soţiile, prietenele etc. politicienilor aflaţi în fruntea ţării. Departe de a se jena, unii dintre ei consideră acest lucru drept ceva natural.
Petre Daea
Petre Daea (Florin Chirila/Epoch Times)

Deja celebrul ministru al Agriculturii, Petre Daea, recunoştea zilele trecute, cu candoare, că şi-a angajat fiica cea mică, Dana, chiar în ministerul pe care îl conduce şi că nu găseşte nimic nefiresc în asta, căci aşa-s taţii, îi ajută pe copii.

„Este un adevăr pe care nu îl ocolesc şi n-aş avea de ce să o fac. Este un copil care, ca şi dumneavoastră, aşteaptă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru că e firesc, este natural“, declara Petre Daea.

Daea nu s-a rezumat însă să-şi ajute doar mezina în a-şi găsi rostul în viaţă ci la fel a procedat şi cu fiica mai mare, scrie Adevărul.

Astfel, fiica cea mai mare a ministrului, Larisa Elena Popescu, deţine firma „Piscicultorul“, care a luat în concesiune nu mai puţin de 505 hectare de bălţi piscicole în judeţul Dâmboviţa de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, aflată direct în subordinea Ministerului Agriculturii.

"Judeţul Dâmboviţa este controlat politic de liderii PSD Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb, colegi de partid cu Daea", scrie sursa citată.

Cât despre soţia lui Daea, aceasta lucrează ca director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (API), subordonată tot Ministerului Agriculturii.

La fel ca Daea au procedat mulţi lideri PSD. Astfel, Olguţa Vasilescu şi-a "aranjat" convenabil atât fostul soţ cât şi actualul partener de viaţă, Adrian Ţuţuianu şi Florin Iordache au avut şi ei grijă ca fetele lor să ocupe funcţii la stat şi mulţi alţi social-democraţi "de frunte" şi-au plasat şi ei în posturi bine plătite soţi, fiice, fii, nepoţi, concubine etc, arată Adevărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne