Firma IT, Bass Systems SRL, care ar fi aparţinut lui Plahotniuc, a fost vândută unei companii austriece

Andrian Candu, Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, lideri PDM
Andrian Candu, Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, lideri PDM (facebook.com/Dodon Igor)

Presa de la Chişinău relatează că firma IT, Bass Systems SRL, care ar aparţine prin interpuşi fostului lider fugar al PD, Vlad Plahotniuc, a fost vândută unei companii austriece, S&T AG.

Potrivit Radio Europa Liberă, aceasta ar fi plătit peste 5,7 milioane de euro pentru 51% din compania moldoveană, care a câştigat pe timpul guvernării democrate numeroase contracte cu statul. Tranzacţia a avut loc pe 28 august la bursa din Taiwan.

În context, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a ţinut să sublinieze că liderii fostei guvernări „îşi scot ultimii bani” din ţară, dar „o fac cu prea mare uşurinţă”.

„Instituţiile statului ar trebui să acţioneze şi nu prea o fac. Parcă am votat un SIS, CNA, o procuratură. Linişte mortală. Nu doar poporului, ci şi nouă, deputaţilor care ne-am dat votul pentru voi, o să ne crape curând răbdarea. Nu voi, noi am mers trei luni în urmă, inclusiv la riscuri personale, pentru a da ţării încă o şansă. Voi, probabil, 'executaţi ordine' Nu se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple”, a adăugat parlamentarul.

Anterior, presa a mai relatat despre faptul că fostul bancher fugar Ilan Şor şi-ar fi vândut multe afaceri, inclusiv magazinele duty free.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe