Firma lui Hunter Biden a investit în supravegherea electronică a musulmanilor în China

Joe Biden (st) şi fiul său, Hunter Biden
Joe Biden (st) şi fiul său, Hunter Biden (Screenshot)

Un raport publicat la sfârşitul săptămânii trecute de publicaţia The Intercept a adus în discuţie un nou unghi surprinzător la recentele revelaţii privind amploarea spionajului electronic chinez asupra musulmanilor din provincia Xinjiang. Una dintre firmele de investiţii ale lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte american şi a candidatului la alegerile prezidenţiale americane din 2020 Joe Biden, a investit într-una dintre companiile chineze care au creat sistemul de stat destinat supravegherii provinciei chineze Xinjiang.

The Intercept a raportat că firma de investiţii în China a lui Hunter Biden – Bohai Harvest RST, care obţine fondurile de la o filială a Băncii Chinei, care este deţinută de guvernul comunist chinez – face parte dintr-un grup de investiţii care a făcut câteva serii de investiţii masive într-o serie de companii chineze.

Achiziţiile din 2017 ale acestui grup au inclus un pachet de acţiuni în compania Face++, care a furnizat programul de recunoaştere facială integrat într-o aplicaţie de smartphone folosită de forţele de securitate chineze pentru a monitoriza musulmanii uiguri din provincia Xinjiang. Aplicaţia se conectează la o bază de date centrală masivă care colectează o cantitate incredibilă de informaţii privind cetăţenii din Xinjiang, informaţii care variază de la câtă electricitate folosesc aceştia până al ADN-ul lor.

The Intercept consideră că este ciudat că rapoartele media recente privind aparatul de supraveghere al statului comunist chinez şi condamnarea acestuia de către grupurile pentru drepturile omului nu au menţionat firma de investiţii a lui Hunter Biden, în special în condiţiile în care deja există unele întrebări privind legăturile de afaceri ale familiei Biden cu China, precum şi în contextul în care au fost ridicate unele întrebări în ceea ce priveşte refuzul categoric al lui Joe Biden de a recunoaşte că China reprezintă o ameninţare strategică la adresa Statelor Unite.

Potrivit The Intercept, Joe Biden a adoptat o poziţie total greşită cu privire la China timp de câteva decenii:

În ceea ce îl priveşte, Joe Biden a servit mult timp ca o voce prietenoasă pentru relaţiile dintre SUA şi China, chiar înainte de implicarea fiului său în domeniul investiţiilor. Biden senior a contribuit la direcţionarea suportului democratic pentru adoptarea unor relaţii comerciale naţionale permanente cu China.

În remarci făcute în anul 2000 pentru a susţine acel vot, Biden a precizat că el “nu vede prăbuşirea economiei şi producţiei americane” ca o ameninţare izvorâtă din deschiderea suplimentară a comerţului cu China, precizând că o economie de “aproximativ mărimea Olandei” nu poate deveni “principalul nostru rival economic”. Deschiderea Chinei către şi mai mult comerţ, a prezis Biden, va duce la crearea unei “căi către o libertate politică şi economică mai mare” pentru cetăţenii ţării.

Partenerul lui Hunter Biden în multe dintre investiţiile sale este Christopher Heinz, fiul vitreg al fostului senator, secretar de stat şi candidat prezidenţial John Kerry, un prieten îndelungat şi aliat politic al lui Joe Biden.

Înţelegerile financiare ale familiilor Biden şi Kerry în China au fost detaliate de Peter Schweizer, redactor senior la Breitbart, în cartea Secret Empires: How the American Political Class Hides Corruption and Enriches Family and Friends.

Cartea lui Schweizer a expus un acord în valoare de 1,5 miliarde de dolari între firma lui Hunter Biden şi Banca Chinei ce a fost semnat la scurt timp după ce vicepreşedintele de la acea vreme Joe Biden a zburat în China cu fiul său la bordul avionului Air Force Two. Unele dintre investiţiile făcute de Hunter Biden cu aceşti bani au inclus companii ale căror produse au aplicaţii militare cu scop dublu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe