Fiul lui Michael Schumacher, în campionatul german de Formula 4

(Paul Gilham / Getty Images)

Mick Schumacher (16 ani), fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, se va lansa pe urmele ilustrului său tată, sâmbătă, pe circuitul de la Oschersleben (nordul Germaniei), cu ocazia deschiderii campionatului german de Formula 4.

După primele tururi în monopost, lucrurile serioase vor începe pentru campionul european şi vicecampionul mondial en titre la karting, care va concura pentru echipa olandeză Team van Amersfoort.

"Mick comite puţine greşeli. Talentul există, de asemenea pregătirea şi inteligenţa. Totul arată bine", consideră managerul general al echipei, Rob Niessing, avertizând însă că "doar numele nu îl va face să câştige puncte", ci "va trebui să muncească din greu".

Mick Schumacher schia alături de tatăl său, pe 29 decembrie 2013 în Alpii francezi, în momentul în care fostul campion german s-a lovit violent la cap de o stâncă, înainte de a plonja într-o comă care a durat mai multe luni. Revenit în luna septembrie la locuinţa sa din Elveţia, Michael Schumacher îşi continuă convalescenţa, fără să existe prea multe informaţii referitoare la starea sa de sănătate.

Formula 4, înfiinţată în 2014, este un campionat de promovare care le permite tinerilor piloţi să capete experienţă pe bolizi mai uşori decât cei din categoria regină, Formula 1. Ediţia 2015 din acest an cuprinde opt curse, ultima dintre ele urmând să se desfăşoare la Hockenhem, pe 4 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport