Fiul lui Pablo Escobar critică serialul TV Narcos pentru “glorificarea” traficanţilor de droguri

Fiul notoriului lord al drogurilor Pablo Escobar critică filmele care glorifică traficanţii de droguri precum tatăl său, susţinând că acest lucru induce în eroare tinerii, unii dintre ei chiar aspirând să devină lorzi ai drogurilor.
Sebastian Marroquin, fiului renumitul traficant de droguri columbian Pablo Escobar.
Sebastian Marroquin, fiului renumitul traficant de droguri columbian Pablo Escobar. (Getty Images)

Într-un interviu publicat duminică, fiul renumitului lord columbian al drogurilor Pablo Escobar a criticat scenele care descriu viaţa tatălui său, precum cele din serialul de televiziune Narcos difuzat de Netflix, susţinând că ele “glorifică” criminalii.

“Nu sunt împotriva relatării de povestiri, dar sunt împotriva glorificării criminalilor şi prezentării traficanţilor de droguri ca fiind fermecători. Acest lucru induce în eroare tinerii”, a declarat Sebastian Marroquin - care şi-a schimbat numele din Juan Pablo Escobar după moartea tatălui său - ziarului spaniol El Periodico.

“Primesc numeroase mesaje de la tineri care vor să devină ca tatăl meu. Ei doresc să fie ca acel criminal, îmi trimit poze în care se îmbracă ca el, au mustaţa şi frizura lui”, a adăugat Marroquin.

Pablo Escobar a condus cel mai mare cartel de droguri din lume în anii 1980. El s-a opus extrădării în SUA desfăşurând o campanie violentă în Columbia, atacuri cu bombe, răpiri şi asasinări de politicieni, judecători şi jurnalişti care i-au stat în cale.

Marroquin avea 16 ani când tatăl său a fost împuşcat mortal în 1993 de către poliţia columbiană.

Acesta şi-a refăcut viaţa în Argentina după uciderea lui Escobar, reapărând pe scena socială ca un orator scăpat de povara vinei, determinat să încerce să ofere unele compensaţii pentru rolul tatălui său în războiul drogurilor care a zguduit Columbia.

Marroquin a publicat un best-seller în 2014 intitulat “Pablo Escobar: Tatăl meu”, care a dezvăluit detalii privind petreceri, unde pinatas erau umplute cu zeci de mii de dolari. În plus, Marroquin a publicat recent încă o carte în care se continuă acţiunea din primul volum.