Fizician: Mintea controlează materia [video]

Creier
Creier (youtube.com)

Faimosul experiment al fizicii cuantice cunoscut drept experimentul fantei duble (prezent pe pagina originală a articolului EpochTimes România) a furnizat, în urmă cu decenii, o dovadă şocantă cu privire la abilitatea minţii umane de a controla materia.

S-a demonstrat că particulele atomice sunt şi sub formă de unde. Manifestarea lor sub formă de unde sau sub formă de particule depinde de prezenţa unui observator. Observarea influenţa realitatea fizică a particulelor – într-un limbaj mai tehnic, observarea anulează funcţia de undă.

Fizicianul austriac Erwin Schrodinger a inventat o ecuaţie care să modeleze proprietăţile de undă ale materiei. Observarea nu este, totuşi, luată în considerare în această ecuaţie sau în orice altă ecuaţie cuantică, deoarece este subiectivă şi nu obiectivă, a explicat inginerul şi fizicianul Alan Ross Hugenot, din cadrul Asociaţiei Internaţionale de Studii a Experienţelor la Limita Morţii.

Hugenot deţine un doctorat în ingineria mecanică şi a avut o carieră de succes în ingineria marină, activând în comitetul care stabileşte standardele de construcţie ale navelor Statelor Unite. Acesta a studiat fizica şi ingineria mecanică la Institutul de Tehnologie Oregon. Hugenot a vorbit despre o teorie care se adresează tocmai chestiunii observării.

Doctorul Evan Harris Walker, un fizician care a lucrat la Laboratorul de Cercetare Balistică al Armatei americane, a încercat să includă observarea în ecuaţia lui Schrodinger. În 2000, Walker a descris două variabile ascunse. Una este canalul voinţei, iar a doua este canalul conştiinţei, a explicat Hugenot.

Canalul voinţei, ceea ce doreşte o persoană, este pozitiv. Canalul conştiinţei - lucrurile care se află în mintea unei persoane - este negativ, crede Hugenot. Un canal pozitiv şi unul negativ se anulează reciproc, aşa că aceste două variabile nu apar în ecuaţie. Dar când se unesc, ele anulează funcţia de undă.

Oamenii ar putea să-şi folosească voinţa pentru a determina lucrurile să capete o existenţă.

Majoritatea oamenilor au multe pe cap: ce trebuie să cumpere când se duc acasă de la muncă, ce programări au etc. Aceste gânduri din canalul conştiinţei blochează deseori canalul voinţei, a afirmat Hugenot. Conştiinţa şi voinţa nu sunt reglate. Dar, dacă ar fi, oamenii ar putea materializa lucrurile pe care şi le doresc. Oamenii ar putea să-şi folosească voinţa pentru a determina lucrurile să capete o existenţă.

”Mintea dumneavoastră controlează materia”, a declarat Hugenot.

”Ştiu că nu ştiţi cum să faceţi asta. Câţi oameni (de aici) sunt pianişti profesionişti? Nimeni? De ce nu? Fiindcă nu aţi exersat... Dar unii oameni sunt pianişti, nu-i aşa? Ce-au făcut? O groază de eşecuri, foarte mult studiu, cât şi un proces foarte vast de învăţare a modului în care să o facă”.