Flash mob la BNM. Solicitare PPDA: „Kroll II publicaţi, cu toţi hoţii demascaţi”

Cu toate că raportul Kroll II se află în Moldova de mai bine de o lună, autorităţile de la Chişinău evită să-l publice, afirmând că ar avea nevoie de o redactare. BNM a anunţat că va publica doar o sinteză a acestui raport, pe când PPDA solicită întregul raport.
Flash mob în faţa BNM
Flash mob în faţa BNM (The Epoch Times România)

Cu ocazia aniversării a doi ani de activitate politică, miercuri, la sediul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, a fost organizată Ziua uşilor deschise pentru cetăţenii ţării. Totodată, PPDA a organizat şi un flash mob în faţa Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), solicitând publicarea integrală a raportului Kroll II, având în vedere că de mai bine de o lună acest raport a fost adus în Moldova de o echipă a companiei Kroll.

Cele câteva zeci de persoane prezente în faţa BNM ţineau în mână bannere pe care scria: „Cioclea, nu ascunde hoţii. Cine-s mâncăii? Aţi capturat şi furat poporul. La dubă!”, „Leancă, fii şi tu bărbat, spune cine ne-a furat”, „Kroll II publicaţi, cu toţi hoţii demascaţi”.

Totodată, oamenii au scandat în continuu „Miliardele înapoi”, „Cerem Kroll II”, „Miliardul înapoi şi raportul Kroll II”, „Publicare integrală”, „Jos mafia”, „Drăguţanu (fostul guvernator BNM n.r.) nu uita, ai şi tu celula ta”, „Cioclea nu uita, ai şi tu celula ta”, „Cioclea nu ascunde hoţii”, „Plahotniuc nu uita, puşcăria e casa ta”, „Kroll-ul nu e o jucărie, vă poftim la puşcărie”, „Hoţii la dubă”.

Vicepreşedintele Partidului Plarforma DA, Alexandru Slusari, a specificat că în vara anului 2017 PPDA a avut o întâlnire cu guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, acesta din urmă confirmând atunci că raportul Kroll II va fi publicat în octombrie, „doar că nu a precizat anul”. „Iată că noi suntem în decembrie şi cu părere de rău vedem că se tot tărăgănează şi, cu fiecare zi de întârziere a publicării acestui raport, încrederea va fi mai scăzută şi mai scăzută. Se vorbeşte că deja se încearcă cenzurarea acestui raport”, a menţionat Slusari.

Cu toate că raportul Kroll I a fost foarte atent cu concluziile, a afirmat foarte tranşant şi clar, confirmând şi Cioclea acest lucru în cadrul întâlnirii cu PPDA, că Şor este legat cu offshore-uri, asta însemnând că „ei au avut 150 la sută dovezi că acest individ a fost unealta principală prin care au fost furate zeci de miliarde, sau a fost furat foarte, foarte, foarte mult”.

„Când se vorbeşte de un miliard de dolari este o greşeală, s-a furat de câteva ori mai mult, zeci de miliarde şi acest lucru s-a produs cu trei ani în urmă, grosul banilor fiind furat la 24-26 noiembrie 2014, atunci când Guvernul ticălos al lui Iurie Leancă a promovat hotărârea privind prima garanţie de stat de 9,6 miliarde lei promovată de ministrul de atunci al Economiei, Andrian Candu, Dorin Drăguţanu şi Anatol Arapu (fost ministru al Finanţelor n.r.), Leancă doar semnând”, a punctat vicepreşedintele PPDA.

Acesta a mai mărturisit că timp de trei ani, guvernarea nu a reuşit decât să gândească şi să implementeze legi în propria favoare, punând banii pe spatele cetăţenilor, peste 25 miliarde de lei. „Prima tranşă de 668 milioane lei a fost deja achitată anul acesta, la anul vom plăti 810 milioane lei, iar pentru următorii ani sunt prevăzuţi peste 1 miliard lei pentru fiecare an. Prin ce se probează că această guvernare şi cei care sunt meniţi să prindă hoţii fac complot? Cei care trebuie să caute banii şi cei care au furat sunt aceeaşi gaşcă”, afirmat Slusari în cadrul flash mob-ului.

Ulterior, oamenii prezenţi la flash mob s-au deplasat la Procuratura Generală, amintindu-şi de fostul procuror general, Corneliu Gurin, care a afirmat în plenul Parlamentului că el ştie că de la Banca Naţională se fură banii cu sacii, scandând „Gurin nu uita ai şi tu celula ta”, „Cerem Kroll II”, „Guvernarea la gunoi, miliardele înapoi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe