Florin Cîţu, despre efectul guvernării PSD: România se împrumută mult mai scump

România a ajuns să se împrumute mult mai scump în urma aplicării măsurilor din programul de guvernare Dragnea-Vâlcov, susţine senatorul PNL Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Dacă la începutul acestui an statul român contracta împrumuturile pe 6 luni cu o dobândă de 0.87%, după 11 luni de guvernare PSD, a ajuns să plătească dobânzi de 2.5%, avertizează senatorul PNL Florin Cîţu.

"La începutul anului statul român se împrumuta pentru o perioadă de 6 luni cu o dobândă de 0.87% pe an. Pentru 12 luni plătea 0.97% , pentru 3 ani 1.62%, pentru 5 ani 2.47% iar pentru 10 ani 3.55%.

După 11 luni dobânzile plătite de statul român pentru a acoperi deficitul bugetar au crescut semnificativ. România este singura ţară din UE, şi monitorizată, care creşte deficitul bugetar şi asta după ce PSD a tăiat cheltuielile pentru investiţii cu 10 miliarde lei.

Astăzi statul român se împrumută pentru o perioadă de 6 luni cu o dobândă de 2.50% pe an. Pentru 12 luni plăteşte 2.68% , pentru 3 ani 3.45%, pentru 5 ani 3.80% iar pentru 10 ani 4.70%", scrie senatorul liberal pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Cîţu, acesta este efectul măsurilor din programul de guvernare Dragnea-Vâlcov.

"Cam scump Liviule, nu ţi se pare? Să nu uiţi graficul ăsta la următoarea emisiune în care te lauzi singur în studio. Aşa cum face un mare om de stat şi mai ales curajos", concluzionează senatorul.

Grafic creştere dobânzi
Grafic creştere dobânzi (Florin Cîţu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne