Florin Cîţu: "Există o fisură în zidul PSD"

Mulţi parlamentari PSD declară, în privat, că nu sunt de acord cu ordonaţele care au scos în stradă sute de români, de unde se vede ca sub presiunea străzii multe se pot schimba.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Susţinător declarat al protestelor din Piaţa Victoriei - ba chiar participant la ele - liberalul Florin Cîţu (fost economist şef Ing Bank), îi încurajează pe cetăţenii care manifestează seară de seară în Piaţa Victoriei cerând abrogarea ordonanţelor-elefant să continue cu demersul lor, căci ceea ce fac contează.

Mesaj important pentru toţi cei care merg în piaţă:

Azi am fost la Parlament să susţin amendamente la mai multe comisii, aşa sunt eu mai serios. Amendamentele mele vizau pansarea unui buget care sângerează pe la toate încheieturile. Surpiza a fost imensă. Toţi parlamentarii PSD cu care m-am întâlnit m-au salutat cu respect şi m-au ascultat. După care mă trăgeau într-o parte unul câte unul, spunându-mi că nici ei nu sunt de acord cu ordonanţa, dar nu au ce să facă. Îmi sugerau să o las mai moale cu mesajele pro-Piaţa Victoriei. Evident mi le-au respins pe toate [amendamentele, n.r] sugerând că aşa este ordinul.

Asta m-a întristat dar m-a şi bucurat în acelaşi timp. M-a bucurat pentru că înseamnă că tot ce facem noi toţi altfel decât EI, îi deranjează. Chiar contăm!

Există o fisură în zidul PSD-ului, trebuie doar să o lărgim. Mai sunt 7 zile!!! [termenul în care ordonanţa poate fi abrogată fără să lase în urmă efecte n.r]. Tot occidentul e cu noi.

Trebuie să continuăm, oameni buni. Diseară ne vedem în piaţă!!! Şi nu uitaţi să zâmbiţi, îi enervează la culme", scrie, Cîţu, pe Facebook.

Reamintim că de două zile românii protestează cu zecile şi chiar suta de mii în Piaţa Victoriei, cerând abrogarea ordonanţelor prin care PSD şi ALDE mutilează Codul Penal în favoarea corupţilor. La rândul său, UE dă semnale clare de susţinere a protestelor şi de condamnare a OUG-urilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne