Florin Cîţu: Istoria se repetă. PSD îşi bate joc de această creştere economică

PSD-ului nu îi pasă decât ca ai lor să îşi ia salariile şi pensiile mai mari şi nu este interesat de viitorul României, acuză Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul PSD îşi bate joc de creşterea economică, susţine senatorul PNL Florin Cîţu, care arată că motorul economiei a fost consumul, stimulat de politici economice prociclice, aceasta în timp ce investiţiile scad. Ori, situaţia este asemănătoarea cu ceea ce s-a întâmplat în 2006-2008, când Tăriceanu se lăuda cu creştere economică, pentru ca, doar câteva săptămâni mai târziu, România să intre într-o criză economică profundă.

"Istoria se repetă. Consumul final a depăşit ca valoare (milioane lei în grafic) PIB-ul. Acelaşi lucru s-a întâmplat în 2006-2008. Fără dubiu motorul principal al creşterii economice, atunci şi acum, - consumul stimulat de politici economice prociclice.

Acum situaţia este mult mai proastă pentru noi. Investiţiile scad, datoria publică este de 4 ori mai mare ca în 2008, mai mulţi români au plecat în străinătate", atrage atenţia Cîţu.

Grafic
Grafic (Florin Cîţu)

Senatorul mai susţine că PSD îşi bate joc de creşterea economică şi nu este interesat de viitorul României:

"Guvernul PSD îşi bate joc de această creştere economică. Un guvern responsabil ar fi permis investiţiilor să crească în economie, ar fi investit în infrastructură şi ar fi redus deficitul estimat (creştere economică mai mare decât estimată). Dar guvernul PSD şi Dragnea NU sunt responsabili şi NU sunt interesaţi de viitorul României. Vor doar să se asigure că ai lor au luat pensiile şi salariile mai mari şi şi-au primit banii prin multitudinea de subvenţii şi programe de la guvern introduse în primele 6 luni de guvernare", concluzionează Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne