Florin Cîţu: Jaful perfect! Ultimul act! Dragnea şi PSD se pregătesc să stingă lumina în România

PSD în frunte cu liderul său suprem Liviu Dragnea pregătesc un jaf apocaliptic. Din banii românilor, desigur, acuză liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Dacă trece şi Codul Economic prin Parlament, unde opoziţia este minoritară, Liviu Dragnea şi PSD sting lumina în România, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Florin Cîţu, fost economist şef la ING Bank.

"V-am promis că vă spun mereu dinainte ce ni se pregăteşte de către PSD. Astăzi bomboana pe colivă, despre Codul Economic. Nu încercaţi să căutaţi în vreo carte de economie că nu există. Nici nu are cum pentru că este o invenţie a PSD-ului în care îndeasă toate actele legislative menite să acopere jaful perfect. Bomba bombelor este ca oamenii vor să adopte acest Cod Economic pe o perioadă de 5 ani, deşi guvernarea e de 4. Vă spun eu de ce 5 ani. Curtea de Conturi verifică întotdeauna anul anterior. Tare nu?", a remarcat Florin Cîţu.

Liberalul a explicat că, în acest Cod Economic, urmează să intre mai multe legi:

- Celebrele, deja, ordonanţe 6 şi 9 din acest an. Să nu se mai obosească oamenii să le dea în fiecare an (mai eficient aşa). Vă aduceţi aminte? Ordonanţele care îi dau toţi banii lui Sevil fără să o mai întrebe nimeni nimic. (Detalii aici)

- Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Aprobate de Ponta şi dorit a fi prorogate de Dragnea.

- Legea responsabilităţii fiscale. Cea pe care nu a respectat-o PSD-ul la întocmirea bugetului pe 2017.

- Legea societăţilor comerciale. Cea în baza căreia se constituie cei doi copii de suflet trimişi la furat de Dragnea, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) şi Fondul de Dezvoltare Economică (FDE). (Detalii aici)

- Legea evaziunii fiscale. Aia care oricum nu se mai poate aplica pentru că PSD-ul fură deja cu acte în regulă.

- Modificările la Codul Penal, cele din ordonanţa 13 legate de abuzul în serviciu, ca să fie siguri că nu fac puşcărie.

"Toate astea PSD-ul vrea să rămână neschimbate pe o perioadă de 5 ani. Să fie oamenii liniştiţi. E clar, PSD chiar ne ia de proşti. Acum chiar o să vă luaţi cu mâinile de cap când vă zic cine este alesul numit să ne stingă lumina cu acest cod economic. Celebrul ministru Petrescu de la Poştă. V-am mai povestit de el. Cu o îndelungată experienţă profesională va organiza o dezbatere publică gigant, numai în ministerul lui, încercând să ne convingă de utilitatea acestui demers", a continuat, ironic, Florin Cîţu.

Potrivit deputatului PNL, Petrescu este secondat de un alt "mare profesionist" - secretarul de stat Ilan Laufer care a făcut deja publice câteva detalii.

"Pe Ilan l-am audiat în comisie. I-am pus câteva întrebări toate despre minister. Ce credeţi că a răspuns? L-a lăsat să vorbească pe directorul din stânga lui. Aceşti doi profesionişti sunt aleşii lui Dragnea pentru a finaliza codul economic", a precizat Florin Cîţu.

Jaful perfect

În concluzie, liberalul susţine că "jaful perfect" a decurs astfel:

- ianuarie 2017, pentru prima oară Comisia Naţională de Prognoză publică prognoza de iarnă mai devreme şi foloseşte datele din programul de guvernare al PSD

- ordonanţele 6, 9, 13 au modificat legile cum a vrut PSD

- şi-au constituit vehiculele cu care pot să fure liniştiţi

- s-au asigurat că cei care controlează nu o vor face

- în final şi-au aprobat pachetul de legi care le asigură liniştea pe perioade de 5 ani de furăciuni

"Dacă trece şi Codul Economic prin Parlament, unde opoziţia este minoritară, Dragnea şi PSD sting lumina în România. Oricum, dacă ne îmbolnăvim de nervi ne dă Dragnea spitale la toţi. Au făcut toate astea acoperiţi de fumul petardelor lui Dragnea. Comisia de anchetă pentru "gaura" de la buget şi scandalul corvetelor", a afirmat Florin Cîţu.

Programul "start-up nation"

"Vreau să vă mai zic un lucru. Eu fiind un liberal convins am fost împotriva programului "start-up nation". Mi se părea doar o pomană electorală a PSD-ului fără finalitate economică. Când am afirmat public acest lucru am fost atacat dar nu de PSD-işti, culmea, ci de PNL-işti care m-au acuzat că nu vreau să dau bani la tineri.

Pe lângă faptul că programul nu este pentru tineri, să vă mai zic una. M-am uitat la programe similare în alte ţări. Pentru că Dragnea a botezat acest program în engleză m-am uitat la americani. Şi acolo surpriză. Există programe care ar putea să semene cu ce vrea Dragnea. Dar există câteva diferenţe majore. SUA nu este mai săracă ca România (aviz Dragnea).

Spun asta pentru că americanii au un buget pentru ceva similar de 700 milioane dolari pe an. Liviu Dragnea are un buget de 500 milioane euro în 2017 şi 1 miliard de euro în fiecare an până în 2020. V-aţi prins? Americanii alocă mai puţin, deşi sunt mai bogaţi. În plus, şi asta este foarte important să reţineţi, nu dau nimic gratis!!

M-am luat după declaraţia profesionistului Petrescu şi m-am uitat la programul "start-up nation" în Israel. Bate câmpii şi tare îmi e frică că l-a minţit şi pe Dragnea. Start-up Israel este un ONG independent. Acum, programul lui Dragnea este orice numai ONG nu. Sau o fi vorbit de carte? Asta este dovada clară că psd-iştii vizitează ţările străine degeaba."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne