Forţa aeriană israeliană lansează atacuri multiple asupra Fâşiei Gaza

Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)

Forţa aeriană israeliană a lansat o serie de atacuri asupra Fâşiei Gaza, în timp ce mişcările de rezistenţă palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au negat lansarea de rachete asupra Israelului.

În dimineaţa zilei de miercuri, avioanele de luptă israeliene au desfăşurat raiduri asupra taberei de refugiaţi Nuseirat din centrul Fâşiei Gaza, asupra oraşului Rafah din sud şi asupra oraşului Khan Younis.

Cel puţin trei raiduri au avut de asemenea loc asupra oraşului palestinian Beit Lahia.

Marţi, Hamas şi Jihadul Islamic au negat lansarea de rachete din Fâşia Gaza asupra Israelului, după ce o serie de rapoarte în presa israeliană au susţinut că 5 rachete au aterizat în sudul Israelului cu câteva ore înaintea răspunsului din Tel Aviv.

Armata israeliană a declarat că cel puţin una dintre rachete ar fi lovit oraşul Gan Yavne, adăugând că nu au fost raportate pagube sau victime.

Un oficial al Hamas a declarat pentru AP, sub anonimat, că militanţi necunoscuţi au lansat cel puţin o rachetă asupra Israelului. Oficialii din Tel Aviv au declarat că ei consideră mişcarea Hamas ca fiind responsabilă pentru atacul cu rachetă, a raportat NBC. Mai mult, AP a raportat că niciun grup palestinian nu şi-a asumat răspunderea pentru atac.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe