Fost agent CIA: McMaster a aprobat ca NSA să spioneze familia Trump. Soros, implicat

H.R. McMaster, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump.
H.R. McMaster, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump. (Nicholas Kamm/AFP/Getty Images)

Un fost ofiţer CIA care aparent lucrează cu fondatorul Blackwater, Erik Prince, pentru a plasa Casa Albă într-o reţea privată şi globală de spionaj, care ar permite administraţiei SUA să contracareze “inamicii ascunşi” din interiorul agenţiilor americane de informaţii, ar fi declarat că H.R. McMaster, consilier pentru securitate naţională la Casa Albă, a lucrat împreună cu NSA pentru a-i monitoriza pe Donald Trump Jr., Eric Trump, Steve Bannon şi alţii, potrivit unui raport publicat în The Intercept.

Fostul agent CIA, John R. Maguire – un membru al echipei de tranziţie a lui Trump – lucrează pentru contractorul de informaţii Amyntor Group şi a fost ofiţer paramilitar peste două decenii, inclusiv în misiuni în America Centrală, unde a lucrat cu miliţiile Contras. După ce s-a retras, Maguire a început o colaborare cu Erik Prince, cei doi aparent având o relaţie profesională fructuoasă.

În timp ce Maguire şi Prince neagă faptul că ar lucra împreună la o “reţeaua privată de spionaj” cu privire la Casa Albă, foşti şi actuali oficiali americani, precum şi donatori ai lui Trump, susţin contrariul.

Potrivit The Intercept, un fost oficial de rang înalt din sectorul de informaţii care are cunoştinţă de acele acţiuni, a luat în râs negările lui Prince. “Proiectul lui Erik nu a avut niciun nume de companie pe margine, dar nu există nicio îndoială că Prince şi Maguire lucrează împreună”, a precizat această persoană.

Aparent, Prince i-ar fi declarat unui colector de fonduri de top al lui Trump că el şi Maguire lucrează împreună şi că cei doi vizitează colectorii de fonduri ai preşedintelui pentru a obţine suport pentru acţiuni militare private în Afganistan până când se va materializa un contract cu CIA.

În timpul conversaţiei, Maguire a declarat donatorilor că persoane încă loiale lui Barack Obama ascund informaţii de preşedintele Trump şi că H.R. McMaster – un colabortor apropiat al fostului director CIA, David Petraeus – a autorizat o operaţiune de spionare a membrilor familiei Trump, precum şi a lui Steve Bannon şi apoi a trimis acele informaţii unei unităţi internaţionale deţinute de George Soros. The Intercept a declarat:

“[Maguire] a declarat că există persoane în interiorul CIA care s-au alăturat în precedenţii 8 ani [în timpul lui Obama] şi în guvern, şi că aceştia nu îi oferă preşedintelui informaţiile de care are nevoie”, a declarat o persoană abordată de Maguire şi un alt membru al Amyntor. Pentru a-şi susţine afirmaţia, Maguire a discutat cu cel puţin două persoane despre faptul că H.R. McMaster, în coordonare cu un oficial de top al NSA, a autorizat supravegherea lui Steve Bannon şi a membrilor familiei Trump, inclusiv Donald Trump Jr. şi Eric Trump. În plus, Maguire a afirmat că potenţiali donatori au de asemenea dovezi că McMaster a folosit o cartelă reîncărcabilă pentru a trimite informaţiile colectate unei unităţi din Cipru care este deţinută de George Soros.

Un potenţial donator cu care a discutat Maguire a afirmat “John [Maguire] era sigur că acele elemente ascunse din interiorul statului doreau să îl înlăture pe preşedinte din funcţie într-o perioadă de un an. Aceşti tipi au declarat că de fapt ei îl protejează pe preşedinte”.

Având în vedere scurgerile continue şi dese de informaţii către mass media mainstream cu scopul de a-l submina pe Trump şi ţinând cont de rapoartele care susţin că elemente încă loiale lui Obama deţin zeci de poziţii în sectorul securităţii naţionale – unii susţin că datorită lui McMaster – nu este niciun secret că cel puţin o parte, dacă nu chiar toate elementele care formează aşa-zisul “stat ascuns”, au fost pe urmele lui Trump încă de când acesta a devenit o ameninţare serioasă la adresa lui Hillary Clinton în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016.