Fost ambasador al României la Phenian şi fost angajat al Securităţii îşi deschide propria televiziune. CNA dă undă verde

Alexandru Mica
Alexandru Mica (Screenshot)

Alexandru Mica, fost ambasador al României în Coreea de Nord şi fost angajat al Securităţii, a primit avizul Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a-şi crea propriul post de televiziune. Acordarea licenţei s-a votat în unanimitate, fără vreun vot împotrivă, relatează paginademedia.ro.

Noua televiziune a lui Mica se va numi “Melos TV” iar zona de difuzare este una naţională. Formatul este unul tematic-folclor românesc şi se va difuza atât în SD, cât şi în HD. În ceea ce priveşte producţiile, 27% sunt proprii, iar 73% ale altor producători. Capitalul propriu propus de Mica este de 2.250.000 de lei, conform actelor depuse la CNA.

De asemenea, fostul ambasador, acum în vârstă de 75 de ani, a precizat că are un acord de principiu pentru retransmisia postului pe RCS-RDS şi Orange iar, în viitor, va purta discuţii cu Telekom şi Vodafone.

Potrivit sursei citate, Alexandru Mica, interpret de muzică populară şi profesor universitar, a reprezentat România comunistă în capitala Coreei de Nord imediat după ce a absolvit facultatea.

“După absolvirea facultăţii, am făcut studii la Phenian, mi-am dat doctoratul, am ajuns profesor universitar, am fost recrutat să mă încadrez în instituţie, adică în consiliul securităţii statului, pentru că aveam aceste studii. Am fost inclus în direcţia de informaţii externe a ministerului securităţii, unde ar fi trebuit să fie incluşi oameni cu mare suprafaţă culturală. Pentru mine a fost un prilej de a mă perfecţiona perioada în care am făcut cursuri de spionaj şi contra-spionaj pentru statul român, dar m-am retras la cerere după”, a declarat Mica în faţa membrilor CNA.

În ceea ce priveşte averea deţinută de fostul ambasador, acesta a spus în faţa CNA că are două vile, una dintre ele cu şase etaje şi în care va fi amplasată televiziunea. Vila respectivă este situată chiar lângă sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului.

De asemenea, Alexandru Mica a fost numit şi cetăţean de onoare al judeţului Giurgiu în perioada 2007 - 2017, când i s-a retras acest titlu pentru că numele său a apărut pe o listă emisă de CNASAS cu persoane care au făcut poliţie politică în perioada regimului comunist.