Fost comandant separatist ar putea crea un partid politic anti-Putin

Igor Strelkov.
Igor Strelkov. (Captură Foto)

Igor Strelkov, un fost comandant al separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, ar putea înfiinţa un partid politic care se va opune preşedintelui rus Vladimir Putin, conform unui interviu publicat joi.

Partidul va urmări să combată imigraţia ilegală în Rusia, a raportat ziarul Kommersant.

Fost "ministru al apărării" în autoproclamata Republică Populară Doneţk, Strelkov, cunoscut şi sub numele de Girkin, l-a susţinut iniţial pe Putin, afirmând în acelaşi timp că anturajul prezidenţial a fost infiltrat de “coloana a 5-a”, conform raportului.

Strelkov ar putea găsi susţinători în Rusia, a declarat analistul politic Alexei Makarkin. Canalele naţionale de televiziune din Rusia au promovat la un moment dat rolul fostului comandant militar la cârma rebeliunii ucrainene. Deşi acesta a dispărut în ultima perioadă de pe ecrane, librăriile ruseşti expun deseori cărţi ale acestuia despre rebeliunea separatistă.

Doar 21% dintre ruşi au declarat că îl cunosc pe Strelkov, dar majoritatea acestora au o părere bună sau chiar îl admiră pe Strelkov, conform unui sondaj publicat la sfârşitul anului trecut de Levada Center.

Regiunile estice ale Ucrainei, cunoscute sub numele de Donbas, au fost puternic afectate de luptele dintre armata ucraineană şi rebelii pro-ruşi care au izbucnit în aprilie 2014, când Kievul a lansat operaţiuni militare pentru a pune capăt operaţiunilor separatiste din regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe