Fost ministru care a ajutat la albirea doctoratului lui Ponta, secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Noul premier a făcut deja o numire controversată în aparatul pe care îl conduce. Astfel, Liviu Pop, cunoscut pentru mâna de ajutor dată la muşamalizarea plagiatului lui Ponta, devine secretar de stat tocmai la ministerul care ar trebui să combată flagelul plagiatului.
Liviu Pop
Liviu Pop (Epoch Times România)

Liviu Marian Pop, personaj cunoscut opiniei publice pentru rolul jucat în muşamalizarea plagiatului fostului premier Victor Ponta, a fost numit, joi, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Liviu "Genunche" Pop s-a remarcat în activitatea de la Ministerul Educaţiei prin desfiinţarea CNATDCU în timp ce membrii instituţiei erau întruniţi pentru a da un evident verdict de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Liviu "Genunche" Pop tocmai a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei, comentează informaţia, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, cea care a dezvăluit o serie de plagiate răsunătoare ale unor politicieni celebri în frunte cu Gabriel Oprea.

Reamintim că fostul ministru a rămas în memoria opiniei publice ca cel ce a reuşit să desfiinţeze în timp "util" consiliul care ar fi putut da verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta.

Astfel, în 29 iunie 2012, CNATDCU a decis că fostul premier a plagiat în lucrarea sa de doctorat şi a propus ca acestuia să îi fie retras titlul de doctor.

Chiar înainte şedinţei din 29 iunie, Pop, care asigura interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei, a emis un ordin de reorganizare a CNATDCU şi a susţinut că respectivul for nu are competenţă să ia decizii legate de doctoratul lui Ponta şi că de problemele de plagiat se ocupă Consiliul Naţional de Etică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne