Fost purtător de cuvânt al tehnocraţilor: Cum a ştiut Dragnea despre memorandum dacă e document confidenţial?

Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, Liviu Iolu, se întreabă cum a putut preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să ştie despre memorandumul privind mutarea Ambasadei României la Ierusalim din moment ce un astfel de document are regim confidenţial.

"Întrebat despre memorandumul prin care România decide să mute ambasada din Israel la Ierusalim, purtătorul de cuvânt al Guvernului (Nelu Barbu - n.r.) a spus că "nu a văzut" un asemenea document.

Ştiu procedurile, de obicei acest tip de document se discută în şedinţa de Guvern la "confidenţiale". Asta înseamnă că are un caracter secret deocamdată.

Însă dacă memorandumul are regim "confidenţial" cum de domnul Dragnea îl ştia? Şi cum de a vorbit despre el? Cineva încalcă orice regulă şi, mai devreme sau mai târziu va trebui să plătească", a scris Liviu Iolu pe pagina sa de Facebook.

Întrebată cum ştia Dragnea despre memorandum, premeirul Viorica Dăncilă a replicat: "Bun, s-a ştiut despre acest document, am văzut că a apărut înainte de a fi votat încă în şedinţa de Guvern, deci acest document era deja cunoscut. În rest, nu vă pot spune ceea ce este în document."

Reamintim că invitat joi seară la Antena 3, Dragnea a anunţat că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim.

"Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. (...) Ieri, într-adevăr, informaţia a ieşit, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are o valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenit de mare în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români care trăiesc acolo, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană", a afirmat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne