Fost şef ANAF: Ministrul Mişa a sunat în disperare la şefii companiilor naţionale pentru a face rost de bani

De la înălţimea funcţiei sale, ministrul de Finanţe, personal, a sunat în disperare de cauză la şefii companiilor naţionale pentru "a face rost" de câteva sute de milioane de lei. Cam aşa stă treaba cu bugetul, arată, pe Facebook, fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu.
Gelu Diaconu
Gelu Diaconu (stiripesurse.ro)

Pe fondul imensului scandal al lipsei banilor pentru salariile angajaţilor Ministerului Apărării - scandal finalizat cu demiterea lui Ţuţuianu - tandemul Tudose-Mişa dă asigurări românilor că situaţia bugetului public stă pe roze. Aceasta este însă o minciună sfruntată, ca multe altele, susţine fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, care relatează, pe Facebook, că s-a ajuns în situaţia ca ministrul Finanţelor să sune personal la şefii companiilor de stat pentru a face rost de bani.

"Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa , suna personal la şefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei şi apoi iese public să va liniştească că sunt bani. Nu sunt! (...)

Există o presiune fantastică asupra deficitului bugetar generată de inconştienta creştere a cheltuielilor cu salariile şi pensiile precum şi nerealizării veniturilor programate. Cu situaţia de la Ministerul Apărării se confruntă şi alte ministere/agenţii", scrie Diaconu.

Fostul şef al ANAF mai opinează că, din dorinţa de a da o aparenţa pozitivă rectificării, guvernanţii "vor umfla artificial veniturile programate pentru cele patru luni rămase până la sfârşitul anului."

Pentru informarea corectă a dvs. aflaţi că, de la înălţimea funcţiei sale, ministrul Mişa, personal, a sunat în disperare de cauză la şefii companiilor naţionale pentru "a face rost" de câteva sute de milioane de lei din restul de lichidităţi anemice rămase la dispoziţia acestora, după ce anterior li se "confiscaseră" deja rezervele.

După ce au pus în pericol dezvoltarea ţării prin strangularea investiţiilor publice li se fragilizează viitorul companiilor emblematice ale statului român: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica..." , adaugă Diaconu.

Potrivit fostului şef al Fiscului, Tudose şi Mişa fac toate acestea "că să salveze ce se mai poate salva din mincinosul program de guvernare al lui Dragnea&Valcov."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne