Fost şef CCR: "Cineva se grăbeşte foarte tare să-i ancheteze pe judecători şi pe procurori"

Atâta vreme cât în Constituţie scrie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, magistraţii nu ar trebui să aibă structuri speciale care să-i cerceteze, susţine Augustin Zegrean.
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Fost şef al CCR, Augustin Zegrean critică iniţiativa Guvernului de a adopta o ordonanţă de urgenţă (OUG) pentru operaţionalizarea secţiei speciale vizând anchetarea magistraţilor. Conform lui Zegrean, se pare că cineva se grăbeşte foarte tare să-i ancheteze pe judecători şi pe procurori.

"Ordonanţa, din câte înţeleg eu la o lectură rapidă, are doar rolul de a urgenta organizarea acestei secţii, pentru că înfiinţarea ei a fost stabilită deja prin lege, legea a fost publicată în MO în 13 septembrie, dar se pare că cineva se grăbeşte foarte tare să-i ancheteze pe judecători şi pe procurori şi de aceea s-a dat această OUG care nu rezolvă problema", a declarat Zegrean pentru Digi24.ro.

În opinia fostului şef CCR, "e gata creat haosul, pentru că o parte din procurorii membri ai acestei secţii vor fi aleşi de urgenţă, vor trebui să fie aleşi în termen de 5 zile, să-şi depună candidatura, să fie aleşi, să fie numiţi, trebuie să intre în atribuţii pentru că vor prelua şi dosarele de la DNA şi celelalte parchete, e o grabă foarte mare".

Nu în ultimul rând, Augustin Zegrean a precizat că nu înţelege rostul acestei secţii speciale, atâta vreme cât în Constituţie scrie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, condiţii în care magistraţii nu ar trebui să aibă alte structuri care să-i cerceteze.

"Şi inchiziţia avea secţie specială pentru cardinali. Probabil de acolo ne-am inspirat", a mai declarat fostul şef CCR.

Tototdată, Zegrean a reamintit că autorităţile au promis că vor respecta recomandările Comisiei de la Veneţia, lucru pe care, evident, nu l-au făcut.

"În schimb, văd că se insistă şi se grăbeşte lumea cu această secţie de cercetare a infracţiunilor comise în justiţie", a declarat Zegrean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne