Fost şef SRI, executat silit

Măgureanu ar fi rămas dator cu 2,2 milioane de euro la o bancă, aşa că s-ar fi trezit acum cu parte din avere scoasă la mezat.
Virgil Măgureanu, fost director SRI
Virgil Măgureanu, fost director SRI (Epoch Times România)

Virgil Măgureanu este executat silit, în vederea recuperării unui credit de 2,2 milioane euro, contractat acum 5 ani, pe care fostul şef al SRI nu l-a returnat, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, Măgureanu şi soţia sa, Maria, au fost executaţi silit de o societate ce a preluat creanţa băncii de la care Măgureanu a contractat creditul.

Cei doi soţi Măgureanu au pierdut un etaj întreg dintr-un bloc situat în Piaţa Victoriei, peste drum de Guvern. Etajul a fost scos la licitaţie de către un executor judecătoresc pentru suma de 272.029 euro, fiind prezentat ca spaţiu de birouri format din 6 camere plus dependinţe şi având o suprafaţă de 169.09 mp.

Imobilul nu va acoperi decât puţin peste o zecime din suma datorată firmei de recuperări - 2,2 milioane de euro. Informaţia trece drept una surprinzătoare în condiţiile în care nu se ştia până acum că Virgil Măgureanu ar avea probleme cu banii, mai arată sursa citată.

Virgil Măgureanu a fost primul director al SRI de după Revoluţie. În prezent, pensionarul Măgureanu deţine mai multe afaceri, majoritatea ţinute „în umbră”, singura mai cunoscută fiind o fabrică de prelucrare a fructelor situată în localitatea natală, Giurtelecu Hododului, judeţul Sibiu.

Această fabrică a fost în centrul unui denunţ formulat recent la DNA de fosta noră a lui Măgureanu, Alina Petre, aceasta acuzând că “în vederea asigurării cofinanţării necesare finalizării proiectului, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin (guvernatorul BNR) să intervină la conducătorii băncilor Veneto Banca (cumpărată ulterior de Unicredit Tiriac Bank) şi Banca Transilvania, astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro.

"Subsemnata Măgureanu Alina Ioana am asistat personal la câteva discuţii telefonice între Măgureanu Virgil şi Isărescu Mugur Constantin având ca subiect aceste solicitări", mai adaugă Alina Petre în denunţ, precizând că, din cunoştintele sale, ulterior discuţiilor cu Isărescu Mugur Constantin, Măgureanu Virgil şi-a exprimat satisfacţia privind rezultatul intervenţiilor, explicându-i ei şi soţului său că Isărescu Mugur Constantin i-a sunat personal pe preşedinţii a două bănci şi că în câteva zile i s-a rezolvat favorabil solicitarea de credite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne