Fosta însoţitoare a lui Oleg Deripaska, acuzată de crime de natură sexuală în Tailanda, pledează vinovat

Nastya Rybka
Nastya Rybka (KRIT PHROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP/Getty Images)

Anastasia Vashukevich, cunoscută sub numele de Nastya Rybka, un fotomodel din Belarus care a ajuns pe paginile ziarelor după ce a afirmat că deţine informaţii despre presupusa interferenţă rusească în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a pledat vinovată, marţi, în Tailanda, pentru acuzaţii legate de organizarea unui seminar de “pregătire sexuală”.

Rybka este subiectul principal al unui filmuleţ documentar extrem de interesant realizat de Alexei Navalnîi, în care apare oligarhul rus Oleg Deripaska şi chiar o eminenţă cenuşie a Kremlinului – Serghei Prihodko.

Rybka împreună cu alţi şapte inculpaţi, inclusiv autorul şi autoproclamatul “guru al sexului” Alexander Kirillov, au pledat vinovaţi marţi pentru solicitarea de servicii de prostituţie, precum şi pentru înfiinţarea şi apartenenţa la o societate secretă. Grupul, care a fost acuzat de prostituţie şi conspiraţie criminală în aprilie 2018, a pledat nevinovat la aceste acuzaţii în luna august şi şi-a proclamat nevinovăţia chiar şi mai devreme marţi, potrivit mai multor rapoarte.

Grupul a fost implicat în organizarea unei aşa-zise “sesiuni de pregătire sexuală” în staţiunea tailandeză Pattaya în februarie 2018, potrivit unor rapoarte media. Persoanele arestate au fost acuzate că au pătruns ilegal în ţară şi că au rămas acolo după expirarea vizelor, precum şi pentru faptul că au lucrat în Tailanda fără permis de muncă valabil.

Vashukevich a ajuns pe prima pagină a ziarelor după arestarea de către autorităţile tailandeze, când a afirmat că este fosta amantă a miliardarului rus Oleg Deripaska, un fost asociat al lui Paul Manafort, fostul manager al campaniei prezidenţiale a republicanului Donald Trump.

Deripaska, care neagă faptul că ar fi avut vreo relaţie cu Vashukevich a declarat în martie 2018 pentru CNN că afirmaţiile fotomodelului sunt o “tentativă de a politiza acuzaţiile poliţiei tailandeze”.

“Ea a spus nenumărate poveşti fictive, toate pentru a devia atenţia publică de la încălcări reale ale legii - unele foarte grave - din multe ţări”, a declarat el la acea vreme pentru CNN.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe