Fosta noră a lui Măgureanu, dată în judecată de Băsescu: "M-a acţionat pentru 100.000 de lei"

Fostul şef al statului îi cere daune morale Alinei Petre, după declaraţiile publice şi denunţurile făcute de aceasta la DNA.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Băsescu i-a acţionat în judecată pe Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, precum şi pe Florin Ghiulbenghian, autori ai unor denunţuri şi declaraţii incendiare la adresa sa.

Acţiunea liderului PMP a fost înregistrată pe data de 1 aprilie la Judecătoria Sectorului 1, relatează Mediafax.

Alina Petre a precizat, pentru Mediafax, că fostul preşedinte al României cere daune de 100.000 de lei.

"Domul Băsescu m-a dat în judecată pentru vătămarea dreptului la viaţă privată, la demnitate şi la propria imagine. Şi eu şi domnul Ghiulbenghian suntem trimişi în instanţă. Mi se aduc acuzaţii care au legătură cu nişte declaraţii de-ale mele în presă, cu faptul că aş fi spus pe Facebook că dânsul se ia de mine ca să îşi construiască acum o imagine, nişte emisiuni, site-uri, cu ce a spus presa. Nu prea au legătură cu mine. Nimic important, după părerea mea. Să ceri 100.000 de lei mi se pare… Voi formula şi eu o întâmpinare în apărarea mea. Bănuiesc că este un răspuns la faptul că eu l-am acţionat în instanţă pentru calomnie pentru că a spus că fac parte din structuri mafiote într-o emisiune. L-am acţionat în instanţă cu daune de un leu şi dânsul m-a acţionat pentru 100.000 de lei", a declarat Alina Petre.

Reamintim că fosta noră a lui Virgil Măgureanu şi omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian au depus, în martie 2016, la DNA un denunţ vizându-i pe fostul şef al statului, Traian Băsescu, pe fostul şef al DNA, Daniel Morar, fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu şi doi procurori anticorupţie.

Cei doi precizează în denunţul lor că „în ultimele sale zile de mandat ca ministru al Tineretului şi Sportului” Crin Antonescu ar fi emis ilegal un titlu de proprietate pentru o suprafaţă de circa 70.000 de metri pătraţi din Parcul Herăstrău, în favoarea oamenilor de afaceri Bartolomeu Finiş şi Adrian Petrache, care ulterior ar fi făcut presiuni pentru a evacua clubul sportiv Sportul Studenţesc din Herăstrău, se arată în denunţ.

Ghiulbenghian susţine că a vorbit despre acest lucru şi cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cursul anului 2007 şi că, în urma unei discuţii televizate pe acest subiect, Crin Antonescu i-ar fi propus un armistiţiu lui Traian Băsescu. Discuţia ar fi avut loc prin intermediul consilierului prezidenţial Daniel Moldoveanu, iar termenii negocierii ar fi fost următorii: Crin Antonescu nu-l mai critică timp de un an de zile pe Traian Băsescu, iar în schimb, fostul preşedinte ar fi intervenit la DNA pentru oprirea dosarului penal referitor la parcul Herăstrău, se arată în denunţ.

De asemenea, Alina Petre a mai susţinut public că unul dintre cei mai căutaţi români, Codruţ Marta, ar fi fost omorât şi că Băsescu ştia de soarta acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne