Fostul director FBI sfidător după ce este învinuit într-un dosar penal

James Comey
James Comey (Alex Wong/Getty Images)

După ce, săptămâna trecută, Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a transformat ancheta asupra originilor scandalului Russiagate într-o anchetă penală, fostul director FBI James Comey, implicat direct în dosar, afirmă că este încrezător că o investigaţie completă asupra operaţiunii de contrainformaţii împotriva campaniei din 2016 a preşedintelui Trump nu va arăta nicio infracţiune.

"Nu sunt îngrijorat de nimic legat de problemele care sunt cercetate", a declarat el pentru Politicon sâmbătă, potrivit Fox News. „Adunaţi faptele, scrieţi un raport şi împărtăşiţi-le poporului american - vă rugăm să faceţi asta”.

FBI-ul condus de James Comey a trimis mai mulţi spioni în campania Trump, care să se infiltreze şi să efectueze operaţiuni de spionaj. FBI-ul mai este acuzat şi de faptul că a folosit "dosarul Steele" - în care o persoană din staff-ul de campanie al lui Trump era urmărită - pentru a obţine mandate de supraveghere, în ciuda avertismentelor repetate că este vorba de o fabricaţie partizană.

Implicarea FBI în campania lui Trump, mai ales urmărirea unui candidat la prezidenţialele americane, este fără precedent de la scandalul Watergate care a dus la demisia lui Richard Nixon.

Fostul director al informaţiilor naţionale James Clapper a afimat deja că „urmam ordinele”, implicându-l pe fostul preşedinte american Barack Obama, susţinând pentru CNN că „este cam dezamăgitor să fim cercetaţi acum doar pentru că ne-am făcut datoria şi am făcut ceea ce ne-a spus preşedintele să facem".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe