Fostul lider mondial Ana Ivanovic a fost eliminată la Wimbledon

Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic
Jucătoarea sârbă de tenis Ana Ivanovic (ALEXANDER KLEIN / AFP / Getty Images)

Tenismana sârboaică Ana Ivanovic, fost lider mondial, este a treia jucătoare din top 10 care părăseşte ediţia din acest an a turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, miercuri, după ce anterior au părăsit competiţia românca Simona Halep (3 WTA) şi spaniola Carla Suarez Navarro (9 WTA).

Ivanovic (27 ani, nr. 7 WTA), semifinalistă la Roland Garros anul acesta, a pierdut în turul secund al turneului de la All England Club, în faţa americancei Bethanie Mattek-Sands, numărul 158 mondial, în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Mattek-Sands, venită din calificări, pierduse de fiecare dată în primul tur la Londra din 2009 încoace (a lipsit în 2012 şi 2014). În turul al treilea, americanca o va întâlni pe elveţianca Belinda Bencic, cap de serie numărul 30.

Liderul mondial Serena Williams s-a calificat în turul al treilea după ce a trecut în două seturi, cu 6-4, 6-1, de unguroaica Timea Babos, numărul 93 WTA.

Americanca vizează un al patrulea titlu de Mare Şlem consecutiv şi al şaselea la Wimbledon. Serena a reuşit nu mai puţin de 12 aşi cele 58 de minute de joc şi o va întâlni în faza următoare pe britanica Heather Watson (59 WTA).

Alţi doi capi de serie au părăsit competiţia miercuri, Karolina Pliskova (N. 11), învinsă de Coco Vandeweghe, şi Sara Errani (N. 19), eliminată de Aleksandra Krunic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport