Fostul lider republican Boehner îl numeşte pe Ted Cruz “un nemernic, Lucifer în persoană”

Într-un gest care indică faptul că republicanii şi establishmentul i-ar putea acorda sprijin lui Donald Trump, fostul lider republican Boehner l-a insultat pe senatorul Ted Cruz, unul dintre candidaţi la prezidenţialele americane din acest an.
John Boehner, 25 ianuarie 2011 in Washington
John Boehner, 25 ianuarie 2011 in Washington (Brendan Smialowski / Getty Images)

Întrebat despre candidatul prezidenţial american Ted Cruz la un forum găzduit de Stanford in Government şi Stanford Speakers Bureau, fostul lider republican John Boehner a stârnit râsul când a mimat dezgustul, conform ziarului Stanford Daily.

“Lucifer în persoană”, a declarat Boehner, citat de Stanford Daily. “Am prieteni democraţi şi prieteni republicani. Mă înţeleg aproape cu toată lumea dar nu am lucrat niciodată cu un nemernic mai mare în viaţa mea.”

Boehner a făcut această declaraţie şocantă după ce moderatorul evenimentului, profesorul David M. Kennedy, i-a cerut să fie sincer, deoarece evenimentul nu este difuzat. Poate Boehner nu a realizat că oamenii puteau să ia notiţe.

În mod curios, aceasta ar putea fi o indicaţie a faptului că Partidul Republican (cunoscut şi sub numele de GOP) şi-ar putea îndrepta sprijinul către Trump, fostul legiuitor din statul Ohio având cuvinte mai frumoase pentru miliardarul Trump, cu care Boehner a jucat golf timp de mai mulţi ani.

Şi, o recunoaştere surprinzătoare: Boehner a declarat că va vota pentru Donald Trump la alegerile generale dacă acesta va fi nominalizatul din partea republicanilor, adăugând că nu va vota însă pentru Ted Cruz.

De fapt, susţin unii analişti, nu doar republicanii şi Boehner, ci şi establishmentul îşi îndreaptă suportul către Trump.

Boehner a declarat de asemenea că John Kasich este de asemenea un “prieten”, deşi a sugerat că relaţia respectivă necesită “mai mult efort” decât în cazul altora. “Pentru Kasich trebuie să depun mai mult efort decât în cazul celorlalţi prieteni de-ai mei … dar este totuşi prietenul meu şi ţin la el”, a precizat Boehner.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe