Fostul premier israelian Olmert, condamnat la 8 luni de închisoare

Fostul premier israelian Ehud Olmert.
Fostul premier israelian Ehud Olmert. (Captură Foto)

Fostul premier israelian Ehud Olmert a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru corupţie. Tribunalul Districtual din Ierusalim a decis luni ca Olmert să primească şi o amendă de 150.000 de dolari.

Imediat după ce tribunalul a pronunţat sentinţa, avocaţii lui Olmert au cerut un interval de timp pentru a face recurs, cerere aprobată de autorităţi.

Echipa legală a fostului premier israelian dispune acum de 45 de zile pentru a face apel la decizia tribunalului.

Comitetul de judecată, format din trei judecători, a decis că Olmert a folosit banii primiţi în plicuri sigilate din partea omului de afaceri new yorkez Morris Talansky pentru cheltuieli personale, precum ţigări şi costume scumpe.

După cum s-a afirmat, Talansky i-a oferit acei bani lui Olmert când acesta deţinea funcţia de primar al Ierusalimului şi pe cea de ministru, înainte de a deveni premier în 2006.

Cazul durează din 2008 şi a fost presărat cu multe proceduri legale.

Acest caz specific a fost iniţial respins dar, ulterior, tribunalul şi-a schimbat decizia în martie 2015.

În 2009, unul dintre principalii consilieri ai lui Olmert a prezentat autorităţilor o serie de înregistrări audio ale conversaţiilor fostului premier în legătură cu primirea acelor bani, înregistrări care au dus la demararea procedurilor legale.

Fostul premier, în vârstă de 69 de ani, se confruntă deja cu o sentinţă de 6 ani de închisoare într-un caz separat de mită şi spălare de bani.

Acuzaţiile de corupţie şi scandaluri similare care implică oficiali seniori israelieni au zguduit regimul din Tel Aviv în anii recenţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe