Fostul rector al Academiei de Informaţii a SRI din epoca Oprea, trecut în rezervă de Iohannis

Fostul rector al Academiei de Informaţii a SRI, din perioada în care generalul Gabriel Oprea a coordonat o serie de lucrări de doctorat suspectate de plagiat, a fost trecut în rezervă de preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Generalul Gheorghe-Teodoru Ştefan, fost rector al Academiei de Informaţii "Mihai Viteazul" a SRI în perioada în care fostul vicepremier Gabriel Oprea a coordonat o serie de lucrări de doctorat suspectate de plagiat, va fi trecut în rezervă începând cu 1 august.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 27 iulie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Ştefan Gheorghe-Teodoru din Serviciul Român de Informaţii - la data de 1 august 2016", reiese dintr-un comunicat remis miercuri de Administraţia Prezidenţială.

Gheorghe-Teodoru Ştefan a ocupat funcţia de rector al Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" în perioada 2007-2013. În acest interval, generalul a făcut parte dintr-o serie de comisii de susţinere a tezelor de doctorat coordonate de Gabriel Oprea, el însuşi acuzat de plagiat şi aproape de o decizie finală în acest sens.

Nu demult, jurnalista Emilia Şercan remarca faptul că nu mai puţin de o treime din totalul de 22 de teze coordonate de generalul Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat.

Generalul Ştefan a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti şi a obţinut titlul de doctor al Universităţii din Bucureşti în 1992. În 2010 a fost avansat de fostul preşedinte Traian Băsescu din gradul de colonel în cel de general de brigadă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne