Fostul şef al Cabinetului Cioloş: Am fi putut eradica toată mafia lemnului, dar a intervenit PSD

Dacă lucrurile ar fi continuat în direcţia indicată de Guvernul Cioloş, mafia lemnului ar fi fost în scurt timp eradicată, iar sistemul nostru putea servi drept model în toată Europa, însă PSD a avut (şi are) cu totul alte planuri în domeniu, a remarcat indignat fostul şef al Cabinetului Cioloş.
Păduri masacrate
Păduri masacrate (Matt Cardy / Getty Images)

Guvernul Cioloş a introdus măsuri drastice împotriva mafiei lemnului, România având şansa să devină un model în toată Europa, însă PSD a împins lucrurile în direcţia opusă, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul şef al Cabinetului tehnocrat, Alin Cristian Mituţa.

"Anul trecut Guvernul Cioloş a introdus nişte măsuri drastice contra mafiei lemnului. E drept că poate nu am ştiut să le comunicăm aşa cum ar fi meritat dar adevărul e că Guvernul Cioloş: a mărit amenzile existente şi a introdus altele noi, a pus pe picioare sistemul SUMAL prin care se monitorizează pădurile prin satelit, a creat o aplicaţie mobilă prin care oricine poate verifica şi raporta camioane care transportă lemn ilegal şi a organizat razii în toată ţara prin care s-au dat amenzi la niveluri istorice şi s-au confiscat camioane, masă lemnoasă etc", a declarat Alin Mituţa.

În opinia tehnocratului, dacă lucrurile continuau aşa, în maxim un an probabil că era eradicată toată mafia lemnului iar sistemul nostru putea servi drept model în toată Europa.

"Numai că nu au continuat, din contră. PSD a micşorat drastic amenzile, în unele cazuri la niveluri de 10 ori mai mici, iar acum e pe cale să închidă aplicaţia Inspectorul Pădurii prin care se monitorizau transporturile ilegale de lemne. Culmea e că ei dau vina tot pe Guvernul tehnocrat pentru închiderea aplicaţiei, lucru care evident că e nu doar total fals dar şi ridicol. Dar când oare ridicolul şi minciuna au oprit PSD din a-şi pune în aplicare planurile? Niciodată. Asta e de fapt însuşi stilul lor de guvernare", a precizat Alin Mituţa.

Pentru mai multe detalii pe acest subiect intraţi aici.