Fota: "cât mai continuăm să ne omorâm unii pe alţii?"

Scandalul Hexi Pharma, problemele de la Cantacuzino etc. demonstrează că spaima de pandemie nu e inventată, e reală, căci la cum arată lucrurile, în cazul unei pandemii, românii ar muri ca muştele, susţine Iulian Fota.
Iulian Fota
Iulian Fota (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate în timpul preşedintelui Băsescu, Iulian Fota susţine că "ar trebui să profităm de Hexi Pharma şi să discutăm foarte serios: cât mai continuăm să ne omorâm unii pe alţii?", pentru profit. Potrivit lui Fota, ceea ce se întâmpla în sănătate arată că dacă ar izbucni o pandemie, românii ar muri pe capete.

Declaraţiile făcute de fostul consilier la digi24.ro, vin în contextul în care scandalul generat în jurul dezinfectanţilor diluaţi Hexi Pharma va fi discutat vineri în CSAT. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a inclus sănătatea la chestiuni de securitate naţională.

Discutând scandalul Hexi Pharma, Fota a susţinut că „interesele sunt prea mari şi asta este drama noastră."

"Partea morală ştiţi care este? Avem români care nu au nicio ezitare, repet, nicio ezitare să omoare alţi români ca să facă un pic de profit (...) Ar trebui să profităm de Hexi Pharma şi să discutăm foarte serios: cât mai continuăm să ne omorâm unii pe alţii? E un lanţ vicios în care la sfârşitul zilei s-ar putea să nu mai rămână niciunul în picioare. Lăcomia asta după bani, inclusiv din partea media, distruge România asta rând pe rând”, este de părere fostul consilier prezidenţial.

Potrivit lui Fota, teoretic, Hexi Pharma poate fi declarată ca o problemă de securitate naţională, dar pe lângă HEXI, presa a semnalat şi alte disfuncţionalităţi grave, povestea cu Institutul Cantacuzino, de pildă.

"Teama de pandemie nu e inventată, e reală”, a susţine Fota.

Dacă ne loveşte, Doamne fereşte, vreo pandemie, cum multă lume se teme, ţinând cont de fondul ăsta extrem de dezorganizat al nostru pe zona de sănătate, or să moară românii ca muştele şi nu e o exagerare. Mă uit la alţii ce fac pe zona asta, cum se tem, cum studiază, cum analizează, scenariile pe care le fac...”, a declarat fostul consilier prezidenţial Iulian Fota.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură