Fotbal: 2014, cel mai bun an din istoria clubului Real Madrid

Suporteri ai echipei de fotbal Real Madrid.
Suporteri ai echipei de fotbal Real Madrid. (DOMINIQUE FAGET / AFP / Getty Images)

Real Madrid a încheiat anul 2014 cu câştigarea Cupei Mondiale a cluburilor, sâmbătă la Marrakech, după 2-0 în finala cu San Lorenzo de Almagro, cel mai bun din istoria sa, unicul în care a cucerit patru titluri: Cupa Regelui, Liga Campionilor şi Supercupa Europei, informează agenţia spaniolă EFE.

Tehnicianul italian Carlo Ancellotti a încheiat astfel un an plin de recorduri, încununat cu victoria de la Mondialul cluburilor, iar pentru ultimele zile din luna decembrie madrilenii au programat un meci amical. Real Madrid a reuşit în anul 2014 să înscrie şi cele mai multe goluri. Din cele 63 de meciuri pe care le-a disputat a câştigat 51, îndreptându-se spre cea mai lungă serie de victorii din fotbal, cu 22 de victorii consecutive, recordul mondial fiind deţinut de clubul brazilian Coritiba, cu 24 de meciuri consecutive câştigate, performanţă înscrisă în "Guiness Book". Madrilenii au încheiat la egalitate cinci meciuri şi au suferit şapte înfrângeri. De asemenea, bilanţul golurilor este de 178 înscrise faţă de 41 primite.

Real Madrid a câştigat Cupa Mondială a cluburilor, sâmbătă, la Marrakech, după ce a învins în finală cu scorul de 2-0 (1-0) deţinătoarea Cupei Libertadores, echipa argentiniană San Lorenzo de Almagro.

Golurile au fost marcate de Sergio Ramos (37) şi Gareth Bale (51).

Real a cucerit în premieră trofeul, adaugându-l pe o listă care mai cuprinde anul acesta Champions League, Supercupa Europei şi Cupa Spaniei. Real a câştigat de trei ori Cupa Intercontinentală (1960, 1998, 2002), competiţia premergătoare Cupei Mondiale a cluburilor.