Fotbal: Au fost deschise proceduri disciplinare împotriva federaţiilor din Muntenegru şi Rusia

(FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a început proceduri disciplinare împotriva federaţiilor naţionale din Muntenegru şi Rusia ca urmare a incidentelor care s-au produs vinerea trecută la Podgorica, unde meciul dintre dintre selecţionatele celor două ţări, din cadrul preliminariilor EURO 2016, a fost întrerupt.

Partida a fost întreruptă pentru prima oară timp de jumătate de oră din cauza aruncării unei fumigene în capul portarului rus Igor Akinfeev (în primul minut), scos pe o targă şi înlocuit. Apoi, meciul a fost oprit definitiv de către arbitru în minutul 67 (la scorul de 0-0), după izbucnirea unui scandal între jucătorii celor două reprezentative.

Federaţia muntenegreană (FSCG) este anchetată pentru "aprinderea şi aruncarea de fumigene şi diverse obiecte de către spectatorii săi" şi pentru că a fost "gazda unui meci care nu a fost disputat în integralitate", potrivit UEFA.

La rândul ei, federaţia din Rusia (RFS) este cercetată pentru acelaşi delict, a adăugat forul continental.

Totodată, instanţa disciplinară a UEFA a deschis o procedură disciplinară după ce a primit o plângere din partea RFS, iar o dată la care vor fi comunicate sancţiunile va fi anunţată ulterior.

Incidentele de vineri seara din Muntenegru au survenit în timp ce preşedintele UEFA, proaspăt reales, Michel Platini, a înăsprit tonul săptămâna trecută, la congresul organismului european, trăgând un semnal de alarmă în faţa revenirii actelor huliganice în Europa.