Fotbal - Europa League: Celtic Glasgow - Astra Giurgiu 2-1

(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Astra Giurgiu a fost învinsă de formaţia scoţiană Celtic Glasgow cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe Celtic Park din Glasgow, într-un meci din cadrul Grupei D a competiţiei de fotbal Europa League.

Astra a făcut un meci bun, dar a pierdut după două erori defensive, aspru sancţionate de campioana Scotiei, prin Stefan Scepovic (73), Stefan Johansen (79), în timp ce giurgiuvenii au înscris o singură dată, prin Gabriel Enache (81).

Scoţienii au început în forţă şi au pus presiune pe poarta echipei din Giurgiu, dar ocaziile au întârziat să apară. Astra a absorbit presiunea gazdelor şi a prins tot mai mult curaj, a ieşit periculos din propria jumătate şi situaţiile bune au început să curgă la poarta lui Gordon. Portarul lui Celtic a respins cu pieptul un şut al lui Yahaya (21), apoi goalkeeper-ul gazdelor a scos cu piciorul mingea trimisă de Budescu (22), după care Seto (23) a tras pe lângă din poziţie bună.

Prima situaţie de gol a gazdelor s-a consemnat în minutul 29, când grecul Pliatsikas a fost aproape de autogol, la o centrare în forţă a scoţienilor.

Enache a beneficiat de o oportunitate foarte mare (30), după o minge greşită a scoţienilor, dar a întârziat şutul şi mingea a lovit plasa laterală.

Celtic a fost periculoasă pe finalul primei reprize, când şutul Stokes, din careu, a fost blocat de Oros (43).

În partea secundă, sârbul Scepovic (52) a reluat cu capul pe lângă poartă din numai 4 metri, iar un minut mai târziu a repetat execuţia, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.

Pe contraatac, De Amorim l-a testat pe Gordon (54), dar portarul scoţian a fost la post. Oros a fost aproape să sancţioneze o ezitare a apărării scoţiene (65), dar a trimis cu capul peste poartă. Pliatsikas a făcut o cursă bună pe partea dreaptă, dar a tras în plasa laterală (67), după care Gordon (68) s-a evidenţiat la un şut înşelător al lui Budescu.

Celtic a deschis scorul nemeritat în minutul 73, prin sârbul Scepovic, care a reluat cu capul în plasă centrarea din lovitură liberă a lui Stokes, profitând şi de ezitarea portarului Lung: 1-0. Campioana Scotiei a primit gratuit lovitura liberă, după o intervenţie regulamentară a lui Oros la Wakaso.

Echipa gazdă s-a desprins în minutul 79, când Lung a gafat, iar norvegianul Stefan Johansen a marcat simplu: 2-0.

Astra a înscris, totuşi, în minutul 81, prin Gabriel Enache, din centrarea lui William De Amorim: 2-1.

Kayal a irosit o ocazie foarte bună pentru Celtic (83), iar Lung a salvat golul la şutul lui Wakaso la colţul scurt (90).

Vicecampioana României rămâne fără niciun punct după acest meci în care ocaziile mari pe care le-a ratat s-au răzbunat. Astra va juca revanşa cu Celtic, la Giurgiu, în data de 6 noiembrie.

Celtic Glasgow — Astra Giurgiu 2-1 (0-0)

Au marcat: Stefan Scepovic (73), Stefan Johansen (79), respectiv Gabriel Enache (81).

Glasgow, Celtic Park

Europa League — Grupa D

Au evoluat echipele:

Celtic: 26. Craig Gordon — 23. Mikael Lustig, 22. Jason Denayer, 5. Virgil van Dijk, 3. Emilio Izaguirre — 8. Scott Brown (căpitan), 21. Charlie Mulgrew (32. Mubarak Wakaso, 66), 25. Stefan Johansen — 42. Callum McGregor (27. Alexandar Tonev, 57), 12. Stefan Scepovic, 10. Anthony Stokes (33. Beram Kayal, 77). Antrenor: Ronny Deila.

Rezerve neutilizate: 24. Lukasz Zaluska — 2. Adam Matthews, 4. Efe Ambrose, 28. Leigh Griffiths.

Astra: 1. Silviu Lung jr — 22. Vassilis Pliatsikas, 5. Syam Ben Youssef, 15. Cristian Oros, 13. Junior Morais — 14. Vincent Laban (4. George Florescu, 88), 6. Seidu Yahaya — 9. Gabriel Enache, 8. Takayuki Seto (21. Kehinde Fâţâi, 78), 91. William De Amorim (26. Laurenţiu Rus, 87) — 10. Constantin Budescu (căpitan). Antrenor: Oleg Protasov.

Rezerve neutilizate: 33. Dănuţ Coman — 19. Sadat Bukari, 20. Aurelian Chiţu, 25. Valerică Găman.

Arbitru: Kristinn Jakobsson; arbitri asistenţi: Gylfi Mar Sigurdsson, Sigurdur Oli Thorleifsson; arbitru de rezervă: Gunnar Gunnarsson; arbitri asistenţi adiţionali: Thoroddur Hjaltalin, Vilhjalmur Thorarinsson (toţi din Islanda)

Cartonaşe galbene: Yahaya (8), Tonev (70), Oros (72).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport