Fotbal: Federaţia Română la Congresul pentru alegerea preşedintelui forului mondial

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. (youtube.com)

Federaţia Română de Fotbal va fi prezentă la cel de-al 65-lea Congres FIFA, care se va desfăşura la Zurich în perioada 28 şi 29 Mai, prin preşedintele Răzvan Burleanu şi secretarul general Gheorghe Chivorchian. Cu prilejul Congresului vor avea loc şi alegerile pentru funcţia de preşedinte a forului mondial, conform site-ul FRF.

''Federaţia Română de Fotbal a analizat, împreună cu domnul Michael van Praag, situaţia privind alegerile pentru preşedinţia FIFA şi decizia conducătorului federaţiei olandeze de a-l susţine la Zurich pe prinţul iordanian Ali bin Al-Hussein, vicepreşedinte FIFA'', precizează comunicatul. FRF îşi exprimase susţinerea faţă de van Praag când olandezul şi-a anunţat candidatura la preşedinţia FIFA.

''Împărtăşim aceleaşi valori şi principii cu programul domnului van Praag şi dezvoltăm aceeaşi viziune în contextul necesităţii unei ample dezbateri legate de evoluţia FIFA. Sprijinul acordat programului său rămâne acelaşi, întrucât cele mai importante puncte din acest document dedicat reformării forului mondial se vor regăsi, în urma unui acord, în programul susţinut de prinţul Ali bin Al-Hussein'', mai menţionează comunicatul.

FRF îl susţine în continuare pe preşedintele federaţiei olandeze şi, în consecinţă, va vota la alegerile de vineri pentru prinţul iordanian, singurul contracandidat al preşedintelui Sepp Blatter, care va încerca să obţină al cincilea mandat în fruntea FIFA.

''Considerăm, în continuare, că e nevoie de noi principii care să fie fixate pe agenda FIFA şi în practicile acestei instituţii. Din acest motiv rămânem constanţi în suportul pe care îl oferim preşedintelui Federaţiei Olandeze de Fotbal în acest moment deosebit de important pentru viitorul fotbalului. Federaţia Română de Fotbal va susţine la acest congres decizia domnului Michael van Praag, în speranţa dezvoltării unui parcurs bazat pe transparenţă, bună guvernanţă şi un rol mult mai activ pentru FIFA în susţinerea fenomenului fotbalistic'', se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport