Fotbal: FIFA a blocat transferul lui Adrian Mutu în India

Internaţionalul român Adrian Mutu.
Internaţionalul român Adrian Mutu. (PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP / Getty Images)

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a blocat transferul atacantului român Adrian Mutu de la echipa Petrolul Ploieşti la formaţia FC Pune City, din noua Super Ligă a Indiei, susţine presa din această ţară.

Conform cotidianului "Times of India", FIFA s-ar fi opus acestei mutări din cauza faptului că Mutu şi-a reziliat contractul cu Petrolul după data de 31 august, când s-a încheiat în mod oficial perioada de transferuri din fotbalul internaţional.

"Mutu s-a aflat sub contract cu clubul român Petrolul Ploieşti mult timp după încheierea perioadei de transferuri, pe 31 august, iar cererea sa de transfer trebuia făcut înainte de această dată. Doar jucătorii care şi-au reziliat de comun acord contractul cu echipele lor înainte de încheierea perioadei de mercato sunt acum eligibili pentru un transfer", a declarat un oficial citat de ziarul indian.

Adrian Mutu, în vârstă de 35 ani, şi-a reziliat pe 26 septembrie contractul cu Petrolul Ploieşti, echipă la care a evoluat începând din luna ianuarie, după despărţirea de formaţia franceză AC Ajaccio.