Fotbal: Meciul România-Olanda, transmis în direct de Antena 1, de la ora 21.00

Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti.
Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Într-un meci transmis în direct de postul de televiziune Antena 1, echipa naţională a României va întâlni Olanda, marţi, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014. Cele două echipe sunt neînvinse şi ocupă primele locuri ale Grupei D cu maximum de puncte, după câte trei meciuri.

La ora 15.00, organizatorii au anunţat că se aflau aproape de înregistrarea unui record pe Naţional Arena.

Astfel, FRF a tipărit 54.633 de bilete, din care la casele de la Naţional Arena mai rămăseseră doar aproximativ 350 la zona VIP.

Recordul de asistenţă înregistrat la finala Ligii Europa (52.347 spectatori) va cădea însă, doar dacă şi bişniţarii îşi vor vinde cât mai multe dintre biletele disponibile.

Selecţionerul Victor Piţurcă declarase luni, într-o conferinţă de presă, că echipa României are şanse reale să obţină locul doi în grupa de calificare la Cupa Mondială din 2014, dar a precizat că îşi doreşte o victorie în meciul cu Olanda, care ar facilita o clasare pe prima poziţie.

"Şansele la locul doi sunt acum reale, dar noi ne dorim să câştigăm grupa, pentru ca la baraj nu ai nicio siguranţă că te califici. Ştiu că e foarte greu, pentru că jucăm împotriva unei forţe a fotbalului mondial. Dacă vom câştiga, logic putem fi consideraţi favoriţii grupei, pentru că vom fi pe primul loc, dar nu ar fi nimic sigur, pentru că în primăvară ne aşteaptă alte două meciuri extrem de grele", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a mai afirmat că echipa Olandei este avantajată de faptul că a evoluat vineri împotriva Andorrei şi astfel şi-a putut odihni o parte dintre titulari.

"Suntem puţin dezavantajaţi faţă de adversarii noştri pentru că am avut un meci dificil cu Turcia şi de aceea sper ca jucătorii să fie apţi sută la sută din punct de vedere fizic. În schimb, Olanda a avut un adversar mai facil şi este un avantaj pentru că a putut să-şi menajeze câţiva jucători, dar la un astfel de meci motivarea trebuie să fie la cel mai înalt nivel şi sper să încheiem anul cu un rezultat pozitiv. Până la urmă aş fi mulţumit şi cu un egal, totul e să nu pierdem, însă noi vrem victoria", a mai spus Piţurcă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport